Daca 85% din romanii din orase stau acasa de Paste, unii dintre ei vor zbura spre marile orase din Europa sau destinatii exotice din Asia. Astfel, 93% dintre cei care petrec Pastele peste granite merg in vacanta in orase sau statiuni europene, iar Londra detine recordul la atragerea celor mai multi turisti romani, 12,8% dintre ei.

Dupa capitala Marii Britanii, romanii au ales sa petreaca Pastele in Milano (8,1%) si Roma (6,9%), cele mai mari orase din Italia. Cele trei orase europene au fost in topul preferintelor romanilor si pentru vacanta de Paste din 2013, potrivit unui studiu realizat de compania eSky.ro pentru perioada de vacanta 14-27 aprilie 2014.

Surpriza sezonului de Paste este Asia cu destinatiile sale exotice. Aici vor ajunge 3,9% dintre turistii romani care isi petrec vacanta de Paste departe de Romania. Printre destinatiile alese se numara cele clasice, marile metropole sau insulele exotice, din Japonia, China, Taiwan, Filipine si Insulele Maldive. Spre deosebire de anii precedenti insa, in 2014, romanii si-au planificat vacanta de Paste in Emiratele Arabe Unite, Israel, Iran, Iordania si Liban.

Ce tipuri de vacante prefera romanii

Romanii aleg in special destinatii tipice pentru city-break-uri, cum sunt Praga, Bruxelles, Barcelona, Paris si Dublin. Printre alegerile lor si-au facut loc si plajele faimoase din Cipru, Grecia, Malta si Italia sau muntii racorosi din Elvetia, Austria si Germania.

Scandinavia se afla in continuare printre preferatele romanilor, o tendinta aparuta in urma cu cativa ani care pare sa se mentina in alegerile lor. Astfel, 2,3% dintre conationali vor merge in Norvegia, Danemarca, Finlanda si Suedia in perioada Pastelui.

In ceea ce priveste momentul planificarii calatoriilor, 46% dintre calatorii romani si-au efectuat rezervarile necesare pentru vacanta de Paste in luna martie a acestui an, 19% au facut rezervari in februarie, respectiv 15% in ianuarie. Recordul pentru early booking pentru Paste 2014 ii revine unui calator care si-a efectuat rezervarea inca din septembrie 2013. Tariful special de care s-a bucurat a fost de 75,98 euro pentru Londra (zbor dus-intors, toate taxele incluse).

Cat despre vacantele complete care includ sejururi in hoteluri, cei mai multi dintre calatori au ales Barcelona, Londra si Paris. In acest caz, 40% au ales hoteluri de 3 stele si 18%, de 4 stele, pentru sejururi in medie de doua sau trei nopti.

Datele fac parte dintr-un studiu ESky.ro, companie de vanzari bilete de avion online in Romania, parte din grupul multinational eSky Travel Search. Principalii concurenti ai companiei sunt Paravion si Vola.ro.

Sursa foto: Big Ben Londra/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri