Alin Burcea, Paralela 45: In 2014 vom depasi 1,2 milioane euro din vanzarile pe litoralul romanesc

Agentia de turism Paralela 45 estimeaza ca in acest an va depasi 1,2 milioane euro din vanzarile pe litoral, in timp ce turismul intern va genera peste 2 milioane de euro. Totodata, presedintele agentiei, Alin Burcea, anunta ca in mai va deschide o agentie la Tulcea pentru turistii interesati de vacante in Delta Dunarii.

Mamaia ramane in continuare cea mai preferata statiune a romanilor. In 2014, statiunea va avea un grad de ocupare de aproximativ 90%, iar numarul turistilor va fi similar cu cel din 2013, de aproximativ 25.000 persoane. Acest trend s-a concretizat si in cererile de cazari solicitate in cadrul Paralela 45, unde ponderea a inclinat catre litoralul romanesc, respectiv statiunea Mamaia.

"Zona Mamaia Nord, cea mai prolifica din ultimii ani, a fost luata cu asalt de mii de petrecareti, care au cheltuit sume impresionante la cluburile din imprejurimi. Unele din acestea au blocat accesul, depasind capacitatea de 700 de persoane. Aceasta dezvoltare a nordului statiunii genereaza acum investitii in constructii hoteliere. In general, turistii din acest an au preferat sa se cazeze in apartamentele din aproprierea cluburilor sau la hotelurile de 4 stele", explica Alin Burcea, proprietarul Paralela 45.

alin burcea, paralela 45

Potrivit lui Burcea, Mamaia a devenit statiunea distractiei, in timp ce Eforie ramane o zona pentru tratament, cu putina promovare insa. "La fel este si cazul statiunilor din Sud, cea mai verde zona a Litoralului, care sunt destinate in special familiilor si sejururilor mai lungi. Aici este nevoie de investitii in transportul aerian din orasele mari catre Constanta (Cluj, Timisoara, Iasi) alaturi de o promovare a Romaniei catre romani. Acestea sunt cheile cu care am putea creste numarul de turisti pe litoral", mai spune patronul agentiei de turism.

Citeste si:
[VIDEO] Alin Burcea, despre turismul în 2021: cu sau fără pașaport...
VIDEO Alin Burcea, despre...

Paralela 45 detine doua agentii pe litoral, in Constanta si Neptun. Anul acesta, Alin Burcea si-a propus sa deschida cinci agentii noi, printre care una in Chisinau, printr-o investitie totala de 80.000 de euro.

Paralela 45 a deservit anul trecut aproximativ 100.000 de turisti si a inregistrat o cifra de afaceri de 35 milioane de euro. Pentru acest an, compania cu 35 de filiale si 180 de angajati, aflata pe piata de 24 de ani, tinteste un rulaj de 40 de milioane de euro.

Sursa foto principala: Statiunea Mamaia/Shutterstock.com

Citeste si:
Un touroperator român anunță reduceri de până la 50% pentru vacanța...
Paralela 45 anunță reduceri...
Sursa foto: Mamaia/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri