12 Mai 2014

Vacanta in Italia, tara ca un muzeu in aer liber



Monica Cadogan, 33 de ani, CEO Vivre, magazin de design interior, povesteste cititorilor WALL-STREET.RO despre destinatia sa preferata de vacanta - Italia.

Destinatia preferata de vacanta

Italia se potriveste perfect cu ce imi doresc eu de la o vacanta: relaxare, dar si energie, liniste, dar si animatie, culoare, natura, intr-un cuvant viata in toate dimensiunile ei.

Dar cel mai mult din Italia imi place sa merg in nord la Lacul Garda sau in sud pe Coasta Amalfi. Sunt locurile in care natura ne arata cat poate sa fie de spectaculoasa si unde ma incarc cu energie oricand ajung.


Trei motive pentru care ar trebui sa mergem in aceasta destinatie

Peisajele pitoresti care te surprind la tot pasul, vegetatia abundenta si contrastele intre varfurile ascutite ale muntilor si linistea apei dau un farmec deosebit locurilor.

Natura este generoasa si ofertanta indiferent ca esti amator de drumetii pe munte sau de plimbare cu barca.

Cultura italiana, inepuizabila si fascinanta.

Mancarea excelenta.


Cea mai buna perioada in care putem vizita aceasta destinatie

Primavara este cea mai buna perioada, iti permite sa descoperi natura in plenitudinea sa, vremea este excelenta atat pentru plimbari prelungite, explorarea imprejurimilor, dar si relaxare la soare.

Top 3 must see sau must do in aceste locuri

Satele italiene in general, dar cele de pe Coasta Amalfi sunt de neratat, au un farmec anume, sunt parcuri naturale in adevaratul sens al cuvantului, in acelasi timp pline de istorie, de constructii impresionante, castele, manastiri sau monumente.
Zonele istorice de pe Coasta Amalfi iti taie respiratia atat prin arhitectura, cat si prin amplasamentul lor in mijlocul naturii.
Plimbarea cu barca pe Lacul Garda la apus va lasa imagini in suflet care vor ramane cu siguranta pentru multa vreme.


Felul de mancare specific zonei care v-a placut

Desigur, pizza! Insa toata mancarea italiana atat de apreciata in lumea intreaga are un gust minunat la ea acasa.

Cea mai placuta amintire din acest loc

Undeva pe coasta amalfitana, am facut baie imbracata pentru ca nu aveam costumul de baie la mine, dar nu am putut rata apa calda.

Foto: Pizza, Shutterstock


V-ati muta acolo?

Cu siguranta, mi-ar placea sa locuiesc o perioada mai lunga in Italia si m-as muta, daca mi-ar permite viata profesionala. Imi plac cultura, clima, mancarea si tot ce are de oferit Italia rurala, de la oameni, natura, stil de viata.

Cum caracterizati localnicii, in comparatie cu alte tari

Zgomotosi, deschisi, aproape de familie si, evident, ii defineste foarte bine la dolce vita.


Cea mai importanta recomandare pentru acest loc pe care nu o gasim intr-un ghid turistic?

Sa explorezi independent, cu masina inchiriata imprejurimile, fara un scop anume si ajungi cu siguranta in locuri neasteptate . Italia este un muzeu in aer liber si explorarile spontane te duc in locuri de o frumusete rara.

Costul estimativ al unui sejur in acest loc

1.000 - 1.200 euro pe cuplu pentru un weekend prelungit, de trei zile.




Citeste si