In ultimii doi ani, Bibi Touring si-a dublat constant cifra de afaceri. Astfel, daca in 2012 cifra de afaceri a fost putin peste un milion de euro, in 2013 a ajuns la doua milioane de euro.

"De anul trecut, am inceput sa aducem turisti din Republica Moldova, atat in statiunile montane, cat si pe litoralul romanesc. Dinamica inregistrata de firma noastra reprezinta un stimul pentru piata turistica romaneasca si ne face sa credem ca turismul intern in general va inregistra o crestere", subliniaza Adrian Voican, director general Bibi Touring Touroperator.

Cea mai mare parte a cifrei de afaceri Bibi Touring provine din vanzarile pachetelor turistice pentru litoralul romanesc, urmate de pachetele turistice pentru statiunile montane, balneare si Delta Dunarii.

Investitii de un miliard de euro pe litoralul romanesc

Investitiile hoteliere de pe litoralul romanesc din ultimii 20 de ani sunt estimate la peste un miliard de euro, potrivit reprezentantilor Bibi Touring. In riviera romaneasca a Marii Negre, tarifele pornesc de la 132 lei/pers – sejur de cinci nopti la un hotel de o stea din Neptun, iar tariful cel mai mare ajunge la 3.000 lei/pers – sejur de cinci nopti la un hotel de 5 stele din Mamaia. In acest an, litoralul romanesc are 15 hoteluri in regim all inclusive in Mamaia, Neptun, Venus, Saturn si Vama Veche, mai spun reprezentantii agentiei de turism intern.

Directorul general al Bibi Touring, Adrian Voican, subliniaza ca litoralul romanesc este foarte ieftin in prima parte a lunii iunie datorita programului "Litoralul pentru toti", care se incheie pe 15 iunie. Potrivit vanzarilor, gradul de ocupare al hotelurilor deschise in perioada Rusaliilor, pe 8 si 9 iunie, se va apropia de 100%, sustine reprezentantul Bibi Touring.

Sursa foto: Costinesti, Romania/Shutterstock.com