Mai multi agenti de turism din Iran participa in aceasta perioada la un infotrip pe litoral, alaturi de alti 160 de reprezentanti ai agentiilor de turism din Romania, dar si din Republica Moldova.

"Din discutiile pe care le-am avut cu reprezentantii agentiilor iraniene, acestia spun ca in perioada 19 iulie-27 septembrie, vor avea un zbor charter saptamanal pe ruta Teheran-Bucuresti. Ei estimeaza ca vor veni in Romania cu aceste zboruri peste 1.500 de turisti iranieni", a declarat Adrian Voican, directorul general al agentiei Bibi Touring, organizatorul infotripului, potrivit Mediafax.

El spune ca turistii iranieni vor merge pe patru programe in Romania, respectiv litoral (in special Mamaia), munte (Valea Prahovei), Delta si Bucuresti.

Reprezentantii agentiilor de turism din Iran au aratat ca cea mai mare problema pe care o intampina la trimiterea turistilor in Romania este obtinerea vizelor. Acestia au incercat in ultimii ani, fara succes, sa organizeze zboruri charter catre litoralul romanesc.

Sursa foto: Costinesti, Romania/ Shutterstock.com