Compania letona airBaltic, fondata in 1995 de statul leton, a inceput in iunie operarea zborurile intre Bucuresti si Riga, la preturi incepand de la 179 euro pentru un zbor dus-intors.

In pretul calatoriei nu este inclus bagajul de cala, acesta costa 30 de euro la plata pe site sau 40 de euro in aeroport. La clasa Business Elite, pretul unui bilet dus-intors este de 635 euro.

airBaltic opereaza in prezent 4 zboruri pe saptamana (marti, miercuri, vineri si sambata), iar in sezonul de iarna va reduce numarul acestora la 3 curse. Operatorul aerian se asteapta la 20.000 – 25.000 de pasageri pe an, dintre care 70% vor calatori in vacanta, iar 30% pentru afaceri.

Din Riga, zborurile pot fi continuate catre destinatii din zona Marii Baltice, Scandindaviei sau Rusia, precum Sankt Petersburg, Stockholm, Oslo, Copenhaga, Vilnius si Tallinn.. "Ca parte a initiativei de restructurare, airBaltic a intrerupt mai multe rute cu cerere slaba in sezonul de vara, aceasta miscare a facut posibila alocarea de capacitate pentru Riga-Bucuresti", au declarat reprezentantii airBaltic.

Zborurile sunt operate cu aeronave Bombardier Q400 NextGen pentru zboruri care dureaza pana in 3 ore. airBaltic are hub-ul in Riga, 1.100 de angajati, si o flota compusa din 25 de aeronave - 5 Boeing 737-500, 8 Boeing 737-300 si 12 Bombardier Q400Next Gen. Compania a transportat anul trecut 3 milioane de pasageri.

Citeste si:
Wizz Air a deschis o noua baza, in Riga
Wizz Air a deschis o noua...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
3 cele mai spectaculoase peisaje din Thailanda
Setari Cookie-uri