9 Iunie 2014

Vacanta pe Coasta Amalfitana, locul unde valurile marii se sparg in munte



Daniel Truica, manager partner la agentia de turism online Vola.ro, le povesteste cititorilor WALL-STREET.RO despre urmatoarea sa vacanta.

Destinatia in care veti petrece urmatorul concediu

In luna august vrem sa facem un sailing tour pe Coasta Amalfitana (n.r. coasta aflata in sudul Italiei). Pe yacht vom fi 8 prieteni si un skipper si vom naviga o saptamana in Marea Tireniana. Vom zbura la Napoli, iar croaziera va incepe in Salerno, un orasel care se afla la 50 km de Napoli si la care se ajunge pe celebra sosea SS153, supranumita Nastro Azzuro (panglica albastra), una dintre cele mai frumoasa sosele din Europa, pentru ca este sculptata in stancile de pe malul marii si ofera o panorama spectaculoasa.

Sursa foto: Coasta Amalfitana/Shutterstock.com


Trei lucruri specifice destinatiei pe care le veti face cu siguranta

-Sa petrec o dupa-masa la soare la Villa Cimbrone, in Ravello
-O plimbare intr-o gradina de lamai
- O cina la restaurantul Il Pupetto, aflat pe plaja din Positano

Am mai petrecut acum cativa ani un concediu pe Coasta Amalfitana, in Positano, un loc de care m-am indragostit iremediabil si in care imi doream sa ma intorc. Nu imi propun sa vizitez nici un obiectiv turistic, deoarece le-am vazut deja, vreau doar sa ma bucur de mare, soare si privelistile ametitoare.

Sursa foto: Vedere din Ravello/Shutterstock.com


Ponturi pentru turisti: "Documentati-va mult!"

In primul rand cautam o destinatie care sa imbine relaxarea de tip stat la plaja cu activitati mai dinamice (obiective turistice de vizitat sau diverse sporturi cum ar fi surf, bicicleta etc). Dupa ce ne hotaram asupra destinatiei, incepe reasearch-ul pe internet si cumparam de obicei un ghid Lonely Planet, o sursa buna de informare. Legat de ponturi, se zice ca procesul de planificare al unei calatorii aduce mai multa satisfactie decat calatoria in sine. Documentati-va mult!

Sursa foto: Positano, Coasta Amalfitana/Shutterstock.com


Lucruri de care tineti cont in umatorul concediu

Calatoriile sunt cea mai buna cale de cunoastere – a unor locuri, oameni, culturi si in final pe tine insuti. Tin intotdeauna cont de asta si merg peste tot cu mintea deschisa si dornic de aventura. Si imi doresc sa renunt la verificarea constanta a mailurilor pe mobil.

Sursa foto: Vedere pe Coasta Amalfitana/Shutterstock.com


Costul estimativ al vacantei

Excursia pe yacht costa 600 euro de persoana, peste care se adauga biletul de avion pana la Napoli, masa si alte cheltuieli. Estimez ca se vor cheltui in jur de 2000-2500 euro de persoana.

Sursa foto: Vedere pe Coasta Amalfitana/Shutterstock.com


Destinatia in care visati sa ajungeti

In Romania, mi-ar placea sa fac un tur al Transilvaniei, zona mea de bastina, pe bicicleta. De preferinta primavara, cand infloresc pomii. In ce priveste strainatatea, imi doresc de mult sa ajung in Tara de Foc. O alta destinatie de vis pentru mine ar fi Noua Zeelanda.

Sursa foto: Plimbare cu caiacul in Noua Zeelanda/Shutterstock.com




Citeste si