"Hotelierii de la mare s-au gandit sa vina in intampinarea turistilor si sa acorde in continuare reduceri la vacantele derulate pana pe 22 iunie. Vrem sa stimulam astfel sa vina la mare si persoanele cu venituri mici si foarte mici, care, din pacate, sunt din ce in ce mai multe in Romania", a declarat vineri intr-un comunicat Dragos Raducan, vicepresedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), potrivit Mediafax.

Majoritatea celor care au mers pe litoral in cadrul programului au optat pentru statiunile Mamaia si Eforie Nord. Pana la 15 iunie, date de incheiere a programului, 53 de hoteluri din statiunile Cap Aurora, Eforie Nord, Eforie Sud, Jupiter, Mamaia, Saturn, Vama Veche si Venus au pus la dispozitie peste 3.000 de camera la tarife reduse, locuri vandute prin agentiile de turism la nivel national.

Pentru saptamana 15-22 iunie numarul locurilor va fi limitat. Turistii care aleg statiunea Mamaia platesc pentru sase nopti intre 235 de lei la hoteluri de 2 stele, fara mic dejun, si 605 lei la cele de 5 stele, cu mic dejun inclus.

In statiunile din sudul litoralului, precum Jupiter, Saturn sau Vama Veche pretul unui sejur de sase nopti porneste de la 179 de lei de persoana la o unitate de 2 stele, fara mic dejun, si ajunge la 469 de lei de persoana la un hotel de 5 stele, cu mic dejun inclus.

Sursa foto: Plaja in Mamaia/ Shuttestock.com