17 Iunie 2014

Cum isi cheltuiesc strainii banii: acest raport arata adevarul despre turismul romanesc



Cei mai multi dintre strainii cazati in Romania, adica 69% din totalul de 309.000 aflati in tara in primul trimestru, sunt veniti pentru afaceri si conferinte. Acestia au cheltuit in primele luni ale anului 876 de milioane de lei in Romania, o cifra care reprezinta 77,1% din totalul cheltuielilor facute de turisti nerezidenti in Romania. Va prezentam un top al cheltuielilor care compara obiceiurile de consum ale turistilor veniti in Romania pentru afaceri, comparativ cu ale celor veniti in scop turistic.

1. Cazare

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezinta cheltuielile pentru cazare (48,9%), fiind preferata in special cazarea cu mic dejun inclus (91,3%), noteaza Mediafax.

Ca si in cazul calatoriilor pentru afaceri, cea mai mare pondere in totalul cheltuielilor efectuate de turistii nerezidenti sositi in Romania in scop particular o reprezinta cheltuielile pentru cazare (45,8%), din care cazarea cu mic dejun inclus detine ponderea principala (85%).

Sursa foto: Shutterstock.


2. Restaurante si baruri

Cheltuielile turistilor nerezidenti veniti in Romania pentru afaceri au fost de 15,9%, in timp ce cheltuielile facute in baruri si restaurante de turistii sositi in Romania in scop particular au avut o pondere de 14,2%, informeaza Mediafax.

Sursa foto: Shutterstock.


3. Cumparaturi

Turistii nerezidenti in Romania care au venit pentru afaceri au cheltuit 11,4% din total pentru cumparaturi. Din totalul cheltuielilor pentru cumparaturi, 39,2% au reprezentat cheltuielile pentru cumpararea de cadouri si suveniruri, urmate de cheltuielile de cumpararea alimentelor si bauturilor (34,4%), potrivit Mediafax.

Cheltuielile pentru cumparaturi au reprezentat 14,5% din totalul cheltuielilor turistilor nerezidenti sositi in Romania in interes personal.

Sursa foto: Shutterstock.


4. Transport

Cheltuielile pentru inchirierea de autoturisme au avut o pondere de 62,6% din totalul cheltuielilor pentru transport in cazul celor veniti in interes de afaceri si o cifra apropiata, de 62,9%, pentru turistii veniti in interes personal, informeaza Mediafax.

Sursa foto: Shutterstock.


5. Recreere

Cheltuielile pentru accesul in parcuri de distractii, targuri, cazinouri, sali de jocuri mecanice au reprezentat 43,8% din totalul cheltuielilor pentru recreere in cazul celor care sunt in Romania pentru afaceri si un procent aproape dublu, de 73,4% din total, pentru cei aflati in Romania in scop personal, noteaza Mediafax.

Sursa foto: Shutterstock.




Citeste si