Plenul Senatului a adoptat, fara amendamente, proiectul de lege privind aprobarea Ordonantei de urgenta 21/2014 pentru modificarea Legii 597/2001 privind unele masuri de protectie si autorizare a constructiilor in zona de coasta a Marii Negre. Senatul a dezbatut acest proiect in calitate de prima Camera sesizata, potrivit Mediafax.

In 6 mai, Guvernul a adoptat o OUG prin care se elimina interdictia temporara de construire pentru anumite categorii de lucrari, in perioada 15 mai – 15 septembrie a fiecarui an, pentru lucrarile executate in cadrul unor programe si proiecte finantate din fonduri europene nerambursabile, lucrarile aflate in derulare, lucrarile sezoniere, lucrarile care necesita interventie urgenta si a lucrarilor care nu aduc atingere activitatii turistice, in statiunile turistice de pe litoral sau in zona plajelor cu destinatie turistica.

Executivul sustine ca aceste lucrari - de pregatire, reparare, curatare a cladirilor, de reparare a strazilor si de dotare tehnico-edilitara - sunt necesare pentru eliminarea riscurilor privind sanatatea si securitatea oamenilor si vor permite o mai buna absorbtie a fondurilor europene.
Actul normativ a fost adoptat de Guvern, dupa ce pe 1 mai, premierul Victor Ponta a fost la Constanta si a inspectat lucrarile la diverse obiective din Mamaia. Ponta i-a promis atunci lui Mazare ca in prima sedinta a Executivului va fi emisa o Ordonanta de Urgenta care va permite autoritatilor locale sa poata construi si in sezonul estival in cazul proiectelor care sunt incepute cu fonduri europene.