30 Iunie 2014

Vacanta in Cuba, o destinatie incremenita in timp cu plaje din paradis



Marius Pandel, CEO al agentiei de turism Christian Tour, le povesteste cititorilor wall-street.ro despre urmatoarea sa vacanta.

Destinatia in care veti petrece urmatorul concediu

Urmatoarea destinatie in care voi pleca pentru opt zile este Cuba.

Sursa foto: Femei cubaneze imbracate traditional/Shutterstock.com


Trei lucruri specifice destinatiei pe care le veti face cu siguranta

Voi vizita o fabrica de tutun si o distelerie de rom pentru prima data in viata. De asemenea, voi merge in Havana, capitala Cubei, si in statiunea Varadero.

Sursa foto: Plaja in Varadero/Shutterstock.com


Lucruri de care tineti cont in umatorul concediu

Din fiecare destinatie vizitata pana acum am invatat ca este deosebit de important sa "respiri" din plin specificul local, sa descoperi lucruri inedite cu privire la populatiile bastinase, sa afli istorioare si mituri ale locurilor respective si sa te bucuri de toate lucrurile noi pe care le inveti/descoperi acolo.

Sursa foto: Strada in Havana, capitala Cubei/Shutterstock.com


Ponturi pentru turisti: mergeti in locuri unde simtiti traditiile destinatiei

Ma documentez cu atentie referitor la destinatiile pe care urmeaza sa le vizitez. De obicei imi fac un mini-ghid al locurilor si obiectivelor pe care vreau neaparat sa le punctez in respectiva calatorie.

Tuturor celor care calatoresc le recomand sa isi planifice cu atentie calatoria, tocmai pentru a putea valorifica la maxim fiecare moment petrecut in respectivul loc. Sa se informeze cu privire la locurile "must see", la cele mai bune locuri unde pot savura mancaruri locale si in general asupra locurilor unde pot simti cu adevarat obiceiurile si traditiile specifice destinatiei vizitate. Nu in ultimul rand, le recomand sa isi intocmeasca o harta sau un itinerariu al obiectivelor de vizitat pentru a nu rata ceva important.

Sursa foto: Castelul El Morro, o embleza a Cubei/Shutterstock.com


Destinatia in care visati sa ajungeti

Sunt foarte multe locuri din Romania pe care imi doresc sa le vizitez, un exemplu in acest sens este Bucovina, locul unde imi doresc in fiecare primavara sa ajung, sa imi petrec Sarbatorile Pascale pe acest taram unde timpul parca s-a oprit in loc. Insa imi doresc la fel de mult sa vizitez locuri precum Delta Dunarii, Tara Padurenilor (zona Hunedoara), Tara Hategului sau zona Tusnad/Lacul Sf. Ana/Lacul Rosu.

In strainatate, imi doresc foarte mult sa ajung in Brazilia. Este un vis al meu de multa vreme.

Sursa foto: Statuia lui Iisus din Rio de Janeiro, Brazilia/Shutterstock.com




Citeste si