27 Iunie 2014

Aeroportul Traian Vuia a trecut sub autoritatea CJ Timis



Ministerul Transporturilor (MT) va ceda Consiliului Judetean Timis participatia majoritara de 80% pe care o detine la Aeroportul International "Traian Vuia" din Timisoara, operatiunea fiind aprobata prin proiect de lege.

Initial, transferul a fost pregatit de minister ca proiect de hotarare, nu de lege, scrie Mediafax. Cu exceptia aerogarilor din Bucuresti, Constanta si Timisoara, aeroporturile din Romania au trecut sub autoritatea consiliilor judetene in baza unei hotarari de guvern din 1997.

"Prin Hotararea Guvernului nr. 1030/ 2008 a fost aprobata Strategia sectoriala pe termen mediu privind descentralizarea in cadrul Ministerului Transporturilor. Aceasta prevede la punctul 4.2.2.1 ca Societatea Nationala «Aeroportul International Timisoara - Traian Vuia» SA va trece in administrarea Consiliului Judetean Timis prin transferarea, cu titlu gratuit, a pachetului de 80% din actiuni detinut de stat prin Ministerul Transporturilor", se arata in nota de fundamentare a proiectului.

Actionarul minoritar al aeroportulului din Timisoara este Fondul Proprietatea, cu o participatie de 20%. Consiliul Judetean Timis si-a exprimat acordul privind aceasta operatiune printr-o hotarare aprobata la finalul lunii aprilie.



Citeste si