Primarul din Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, a informat, joi, la finalul sedintei Consiliului Local, ca in cursul zilei s-a semnat contractul de vanzare-cumparare a Hotelului Bodoc de la de la S.C. Turism si Agrement "Oltul" SA, al carei actionar majoritar este omul de afaceri brasovean Ioan Neculaie, astfel ca imobilul situat in centrul orasului a intrat in proprietatea municipiului Sfantu Gheorghe.

Pretul de vanzare-cumparare a hotelului, cu o suprafata de 6.161 de metri patrati, a fost stabilit de parti la suma de 745.000 de euro. Conducerea Primariei Sfantu Gheorghe a sustinut in repetate randuri ca imobilul, aflat in stare de degradare, reprezinta o "pata" asupra aspectului urbanistic al municipiului.

In anii 2008-2009, fostul proprietar a initiat lucrari de consolidare a constructiei, dar acestea au fost sistate in scurt timp, iar potrivit specialistilor in prezent exista pericolul degradarii nu numai a lucrarilor executate la acea data, ci a intregului imobil, potrivit Mediafax.

Citeste si:

Autoritatile locale vor sa atraga fonduri europene si guvernamentale pentru reabilitarea cladirii si introducerea ei in circuitul turistic. Astfel, se intentioneaza ca pe doua etaje sa fie amenajate birouri, iar pe restul etajelor camere de hotel, in imobil urmand sa existe si un centru wellness si o sala de conferinte.

De asemenea, arhitecții au propus ca doua etaje ale constructiei sa fie demolate, ceea ce ar insemna ca hotelul sa aiba in viitor doar opt etaje, in loc de zece. Complexul hotelier Bodoc, care nu mai este exploatat de mai mult de zece ani, este format dintr-un hotel, restaurant, bar de zi, dispunand in trecut de opt camere single, 57 de camere duble si opt apartamente.