Cursa Tarom care va zbura vineri, 18 iulie, spre Moscova, va opera dupa orarul normal, insa va evita spatiul aerian ucrainean, dupa ce un avion malaysian de pasageri, avand la bord 295 de persoane, care zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur s-a prabusit in regiunea Donetk.

"Compania Tarom anunta ca zborurile de maine, 18 iulie, dinspre si catre Moscova, RO 241/2, vor opera pe o ruta deviata pentru ocolirea Ucrainei. Decolarea din Bucuresti este mentinuta la ora 13.05, iar aterizarea la Moscova va fi la 17:05, cu 30 minute intarziere fata de ora planificata (16:35)", a anuntat Tarom, potrivit Mediafax.

Decolarea din Moscova va avea loc la ora 18:50, cu 30 de minute intarziere fata de ora programata (17:20), iar aterizarea la Bucuresti va fi orele 19:30. Reprezentantii Tarom au declarat ca deocamdata au decis ca spatiul ucrainean sa fie evitat doar de cursa de vineri, urmand sa se hotarasca si asupra urmatoarelor zboruri catre Moscova, dar si a celor catre Stockholm care, de asemenea, in mod normal strabat si spatiul aerian ucrainian.

Autoritatea Aeronautica Civila Romana a recomandat, dupa prabusirea avionului malaysian in Ucraina, ca toate aeronavele operatorilor romani sa evite spatiul aerian al tarii vecine, pana cand vor fi luate, la nivel international, decizii privind utilizarea acestuia. "Avand in vedere recentele evenimente din Ucraina legate de posibilul pericol in care se pot afla aeronavele civile care survoleaza spatiul aerian al Ucrainei, Autoritatea Aeronautica Civila Romana recomanda ca pana cand vor fi luate decizii la nivel international privind utilizarea acestuia, toate aeronavele operate de catre operatorii aerieni romani sa evite folosirea rutelor ce traverseaza acest spatiu aerian".

Pe de alta parte, Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA) a informat anterior ca este pregatita sa faca fata eventualei cresteri a traficului aerian, dupa accidentul aviatic din Ucraina, si ca asigura deja o crestere de trafic aerian de 25-30% ca urmare a rerutarii zborurilor in contextul conflictului din Ucraina.

Citeste si:
Avionul ucrainean prabusit in Iran: care sunt primele concluzii
Avionul ucrainean prabusit in...

Un avion malaysian de pasageri avand la bord 295 de persoane, care zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur, s-a prabusit joi la frontiera dintre Ucraina si Rusia, in regiunea separatista Donetk. Toti pasagerii au murit. Avionul de pasageri a fost doborat de o racheta, potrivit unui consilier din cadrul Ministerului ucrainean de Interne. „Este un act terorist", a afirmat presedintele Petro Porosenko, referindu-se la presupusa implicare a insurgentilor prorusi in acest incident


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Avionul prabusit la Teheran: Ucraina ia in calcul terorismul