Companiile aeriene Air France, Lufthansa, Delta, Air Canada, EasyJet au decis suspendarea zborurilor spre Israel, din cauza rachetelor lansate de militanti Hamas in contextul conflictului cu armata israeliana, informeaza AFP, citat de Mediafax.

"Am decis suspendarea zborurilor pana la noi ordine, urmarim situatia indeaproape", a comunicat compania Air France. La randul sau, compania germana Lufthansa a anuntat suspendarea zborurilor spre Israel timp de 36 de ore.

Companiile Delta Airlines, US Airways si United Airlines au anulat mai multe zboruri spre Israel in cursul zilei de marti. Decizii similare au luat companiile Brussels Airlines, EasyJet, Air Canada si KLM.

Autoritatea aeronautica federala din Statele Unite (FAA) a interzis toate zborurile avioanelor de pasageri americane in zona Israelului, timp de 24 de ore, din cauza conflictului intre armata israeliana si miscarea Hamas. "Interdictia a fost emisa ca urmare a unui atac cu rachete care a avut loc la un kilometru si jumatate de Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv si se aplica doar companiilor aeriene americane", anunta Autoritatea aeronautica americana. Din cauza incidentului, un avion Boeing 747 care zbura de la New York spre Tel Aviv, avand la bord 290 de persoane, a fost redirectionat spre aeroportul Charles de Gaulle din Paris.

"O casa a fost distrusa de o racheta cazuta in zona Kiryat Ono Yehud, la nord de pista Aeroportului Ben Gurion", au confirmat autoritatile israeliene. Miscarea islamista Hamas a lansat mii de rachete spre teritoriul israelian in ultimele zile, unele cazand in apropierea Aeroportului Ben Gurion din Tel Aviv. Confruntarile dintre Israel si Hamas s-au soldat cu moartea a aproximativ 600 de palestinieni si a circa 30 de israelieni, inclusiv 27 de militari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri