Tarom mentioneaza ca pasagerii au posibilitatea sa modifice fara penalizari datele de calatorie, dar si sa solicite restituirea costurilor pentru bilet daca au anulat calataria. Tarom a anutat marti seara anularea cursei RO 153/4 Bucuresti - Tel Aviv - Bucuresti, "pentru ca nu putea fi operata in siguranta".

"Ca urmare a mesajelor primite din partea autoritatilor de pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, cursa RO 153/4 Bucuresti-Tel Aviv-Bucuresti din data de 22.07.2014 a fost anulata pentru ca nu putea fi operata in siguranta", a anuntat Tarom intr-un comunicat.

Pasagerii cursei Tarom Bucuresti-Tel Aviv-Bucuresti care a fost anulata beneficiaza de asistenta, a asigurat compania. Marti seara, Agentia europeana pentru siguranta aeriana (AESA) a recomandat companiilor europene sa evite cursele aeriene spre Israel pana la stabilizarea situatiei, din cauza riscului unor atacuri cu racheta.

AESA a luat aceasta decizie dupa un atac cu rachete care a avut loc in apropierea aeroportului din Tel Aviv.
Anterior, companiile aeriene Air France, Lufthansa, Delta, Air Canada, EasyJet au decis, de asemenea, suspendarea zborurilor spre Israel.