Numarul pasagerilor care au tranzitat cele doua aeroporturi din Bucuresti in primul semestru din 2014 a inregistrat o crestere de aproape 7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, creandu-se astfel premisele atingerii pragului de 8 milioane de pasageri in intreg anul 2014.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti a inregistrat, in luna iunie 2014, un trafic aerian record de 800.993 de pasageri, in crestere cu aproape 11% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Numarul de miscari de aeronave a crescut cu peste 10% comparativ cu iunie 2013, ajungand la 9.558 aterizari si decolari.

Pe cele doua aeroporturi ale Capitalei - Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa-Aurel Vlaicu – s-a inregistrat un trafic aerian de 3.745.836 de pasageri si 47.943 miscari de aeronave, in primele sase luni ale acestui an.

Evolutia numarului de pasageri pe cele doua aeroporturi ale Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti depaseste tendinta generala inregistrata la nivel european. In plus, pe aeroporturile Capitalei s-a inregistrat o crestere accentuata a numarului de miscari de aeronave, devansand si la acest capitol trendul european. Astfel, in primul semestru al anului 2014, numarul miscarilor de aeronave pe aeroporturile din Bucuresti a crescut cu aproape 4% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti opereaza in prezent 37 de companii aeriene, care transporta pasageri catre 87 de destinatii. In anul 2013, pe AIHCB au inceput sa opereze doua noi companii aeriene: easyJet Air si Air Serbia, iar, din 2014, Ryanair si Air Baltic au operat primele curse regulate pe Aeroportul Henri Coanda.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri