Daca aveti intre 10.000 si 23.000 de euro, puteti urca la bordul unui tren vechi de lux pe ruta Budapesta-Teheran. Trenul opreste si in Romania si ofera servicii de cinci stele.

Ruta este introdusa de catre o filiala a cailor ferate unguresti, informeaza AFP. "Odata cu deschiderea recenta a Iranului catre Occident, ne-am gandit ca a venit momentul", a declarat luni pentru AFP Marcella Beke, directoare de vanzari la Nostalgia, un tur-operator aflat in subordinea companiei publice.

Biletul va costa intre 10.000 si 23.000 de euro pentru o calatorie, care va dura doua saptamani, dar compania promite pasagerilor un serviciu de cinci stele, cu bauturi alcoolizate gratuite, "mai putin in Iran, unde se vor putea comanda bauturi proaspete si bere fara alcool", potrivit Mediafax.

Itinerariul de doua saptamani va oferi multiple opriri in destinatiii turistice, pe teritoriile Ungariei, Romaniei, Bulgariei si Turciei. Inainte de sosirea la Teheran, calatorii vor putea sa descopere orase iraniene ca Shiraz si Persepolis. Potrivit lui Beke, cele 70 de locuri aferente primei calatorii, programate in octombrie, au fost deja rezervate, in principal de catre pasageri britanici si australieni. Cinci plecari sunt deja prevazute in 2015.

Citeste si:
Bianca Pascu, medaliata cu bronz la Campionatele Mondiale de scrima
Bianca Pascu, medaliata cu...

Sursa foto: Interior Orient Express/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Atentionare de calatorie pentru Grecia, Croatia, Serbia si Portugalia