Greva pilotilor la Lufthansa; 200 de zboruri anulate vineri

Lufthansa, cea mai mare companie aeriana din Europa, a anuntat vineri anularea a 200 de zboruri interne in Germania, dar si catre cateva destinatii din Europa, pe fondul grevei anuntate de pilotii companiei, in urma careia vor fi afectati circa 25.000 de pasageri, noteaza Bloomberg.

Pasagerii pot verifica modificarile orelor de plecare efectuate de Lufthansa pe site-ul oficial al companiei.
Greva pilotilor de la Lufthansa, care va dura sase ore in cursul zilei de vineri, este a doua din ultima saptamana cu care se confrunta compania germana. Saptamana trecuta, pilotii de la Germanwings, operator aerian low cost detinut integral de Lufthansa, au oprit lucrul tot timp de sase ore.

Motivul pentru care pilotii de la Lufthansa au decis sa intre in greva este legat de conditiile de pensionare. Lufthansa a anuntat ca varsta de pensionare pentru piloti va fi crescuta de la 55 la 60 de ani. De asemenea, compania a decis ca nu va mai acoperi cheltuielile presupuse de pensionarea anticipata pentru pilotii angajati la Lufthansa dupa data de 1 ianuarie 2014, acestea urmand sa fie suportate de catre angajati, informeaza Mediafax.

Sindicatul pilotilor a anuntat ca se va intoarce la masa negocierilor atunci cand compania va face o oferta imbunatatita in ceea ce priveste conditiile de pensionare. "Lufthansa regreta ca sindicatul pilotilor nu se jeneaza sa afecteze traficul aerian intr-o perioada de varf, la finalul vacantei de vara", se arata intr-un comunicat de presa al companiei aeriene.

Lufthansa transfera operarea zborurilor pe distante mici catre Germanwings, in afara aeroporturilor din Frankfurt si Munchen, pentru a taia costurile si a creste profitul operational la 2,65 miliarde de euro pana in 2015.

Citeste si:
O altă companie aeriană anunță concedieri, deși primește miliarde...
O altă companie aeriană...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri