"Am cheltuit 12 milioane de euro in ultimii patru ani pentru a accelera lucrarile si a restaura cladirea si am decis sa redeschidem Domus Aurea, dar sub forma unui santier", a explicat Mariarosaria Barbera, reprezentanta a departamentului pentru bunuri arheologice din Roma.

Incepand de duminica si doar pe baza de rezervare, situl arheologic va putea fi vizitat de grupuri de maximum 25 de persoane, insotite de arheologi si istorici de arta care vor fi ghizii turistilor. Nero, iubitor si promotor al culturii, artei si arhitecturii, a remodelat complet centrul Romei, construind proiectul sau faraonic reprezentat de Domus Aurea, o structura complexa care ocupa colina Palatina, colina Oppio, zona in care acum se afla Colosseumul si din care, in prezent, sunt cunoscute doar 150 de parti, potrivit Mediafax.

Municipalitatea si ministerul italian al Culturii incearca sa reduca bugetul de 31 de milioane de euro, bani necesari pe parcursul urmatorilor patru ani pentru achizitionarea serviciilor indispensabile pentru redeschiderea in regim normal a sitului arheologic.