Falezele Mangalia-Saturn si Jupiter-Neptun vor fi reabilitate si reamenajate in urma unui proiect de circa 10 milioane euro reprezentand fonduri europene, lucrarile urmand sa fie gata pana la sfarsitul anului viitor, arata reprezentantii Primariei Mangalia.

Potrivit unui comunicat al Primariei Mangalia, primarul Cristian Radu a semnat recent la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est din Braila contractele de finantare in valoare de aproape 10 milioane de euro, pentru reabilitarea falezelor Mangalia-Saturn si Jupiter-Neptun. Pentru cele doua proiecte, contributia din bugetul local va fi de 2%, restul fondurilor reprezentand finantare europeana nerambursabila, informeaza Mediafax.

Reprezentantii Primariei Mangalia sustin ca lucrarile de modernizare a celor doua faleze vor debuta la inceputul anului viitor, in ambele cazuri fiind un concept urbanistic unitar. La Neptun, va fi reamenajata zona cuprinsa intre limita plajei si lacuri, cu granit pentru pavajul spatiilor publice, banci si ”vegetatie specifica locurilor de promenada”. Proiectul include si constructia unei fantani arteziene in zona "La steaguri".

Lucrarile de modernizare la faleza Mangalia-Saturn se vor desfasura pe portiunea cuprinsa intre Hotel Paradiso si limita statiunii Saturn, dinspre cordonul Saturn-Venus. Proiectul cuprinde un ”punct de observatie, amenajare peisagistica, iluminat public, scari de acces catre plaja si valorificarea estetica a zonei, iar ”spatiile verzi vor fi decorate cu plante specifice zonei litorale si adaptate climatului”. Suprafata totala care va fi reabilitata pe ambele faleze va fi de aproximativ 3,5 kilometri, iar lucrarile au ca termen de finalizare sfarsitul anului 2015.

Citeste si:
Primaria Capitalei risca sa piarda 176 de milioane de euro de la UE
Cum risca Primaria Capitalei...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Restrictii de trafic pe A2 din cauza unor lucrari la carosabil