Premierul Victor Ponta a anuntat, marti, ca s-a ajuns la „un acord de principiu” pentru bugetul pe anul 2015 cu FMI si Comisia Europeana, iar masura fiscala cea mai notabila este scaderea TVA-ului la pachetele de turism all inclusive, de la 24% la 9%.

"In cazul Paravion.ro, cu siguranta vom folosi aceasta masura in avantajul clientilor, carora le vom putea oferi, incepand cu anul viitor, pachete all inclusive mai ieftine prin scaderea cu pana la 12% a comisionului de agentie la toate destinatiile all inclusive din oferta noastra", a adaugat Remus Visan.

Potrivit reprezentantilor Paravion.ro, agentie de turism 100% online, beneficiarii directi ai acestei masuri vor fi turistii, care vor avea acces la vacante mai ieftine.

Citeste si:

"Reducerea TVA-ului ar putea sa incurajeze agentiile de turism sa micsoreze cu pana la 12% comisionul practicat, astfel incat turistii sa beneficieze de vacante all inclusive mult mai atractive si avantajoase ca pret. Mai mult, turistii vor fi incurajati sa aleaga tipul acesta de pachet inainte de calatorie, si nu la fata locului, cum se intampla acum de cele mai multe ori, iar astfel hotelurile vor putea construi bugete sanatoase, concentrandu-se mai mult pe calitatea serviciilor oferite", explica Remus Visan, managing director Paravion.ro.

Acesta sustine ca efectele scaderii TVA-ului la pachetele all inclusive vor fi vizibile incepand cu 2015, cand probabil gradul de popularitate al acestui tip de vacanta va creste si in Romania, tot pe fondul preturilor mai accesibile.