Potrivit site-ului ei, agentia La Ponderosa Tours ofera de putina vreme circuite turistice la bordul unor motociclete Harley Davidson, care "combina deliciul oferit de varietatea peisajelor de pe aceasta insula frumoasa si un contact intim cu o parte din istoria unei Revolutii unice". Avand durate cuprinse intre sase si noua zile, aceste programe turistice "all inclusive" pot fi modificate la cererea clientilor, scrie Mediafax.

In varsta de 49 de ani, Ernesto Guevara este cel mai tanar dintre cei cinci copii ai celebrului revolutionar. Avocat de profesie, el se afla la conducerea filialei turistice a companiei publice La Ponderosa, al carei nume se inspira din porecla pe care Che Guevara a dat-o motocicletei britanice Norton 500 cu care a strabatut o buna parte din America de Sud intre decembrie 1951 si iulie 1952.

Acel periplu, determinant pentru constientizarea conditiei de revolutionar, a fost imortalizat in cinematografie de brazilianul Walter Salles in filmul "Jurnal de calatorie/ Diarios de motocicleta" (2004).

Citeste si:

Din echipa de ghizi de la Ponderosa Tours face parte si Camilo Sanchez, fiul revolutionarului cubanez Antonio Sanchez Diaz, supranumit "Marcos", camaradul de ultim moment care a fost ucis in campania boliviana ce i-a fost fatala lui Che Guevara in 1967.

Printre etapele inconturnabile ale circuitelor propuse turistilor figureaza mai ales fortareata coloniala La Cabana din Havana, cucerita de Che Guevara in primele ore ale Revolutiei cubaneze in 1959, dar si orasul Santa Clara. Cucerit de revolutionarul argentinian in decembrie 1958 acest oras adaposteste in prezent mausoleul in care a fost depus sicriul sau.

Sursa foto: Cuba/Shutterstock.com