Tribunalul Bucuresti a admis cererea de intrare in insolventa a firmei aeriene Ten Airway, detinuta de Ovidiu Tender. Omul de afaceri a cerut insolventa firmei la sfarsitul lunii februarie, primul termen stabilit de instanta in acest dosar fiind 5 martie.

"Admite cererea debitorului. Dispune conexarea cererii creditorului Travel Tailor (...) Desemneaza administrator judiciar pe Servicii Reorganizare si Lichidare IPURL", se arata in decizia instantei, citata de Mediafax.

Astfel, instanta a conexat la cererea de intrare insolventa depusa de Ten Airways si cererea Travel Tailor, din 21 ianuarie. Companie aeriana detinuta de Tender si-a inceput activitatea in 2010, operand in sistem charter si wet lease, sistem care presupune inchirierea aeronavei cu tot cu echipaj si servicii pentru a opera in numele altei companii.

Ten Airways a avut in 2013 o cifra de afaceri de 43,6 milioane de lei, de peste sapte ori mai mult decat in 2012, cand cifra de afaceri a fost de 5,9 milioane de lei, potrivit datelor de la Ministerul Finantelor. De asemenea, compania a trecut in 2013 pe profit, cu un castig de 1,4 milioane de lei, fata de pierderea de aproape 800.000 de lei din 2012. Pe de alta parte, in 2013 si datoriile firmei aeriene au crescut spectaculos, de la 3 milioane de lei in 2012 la 21 milioane de lei. La sfarsitul anului 2013, compania avea 120 de angajati.

In primavara anului trecut, omul de afaceri a anuntat intrarea pe segmentul curselor comerciale, in parteneriat cu brandul Fly Romania. Tender anunta atunci zboruri de linie interne si internationale din Bucuresti, Timisoara si Tulcea catre orase din Italia, Spania, Germania si Turcia si asteapta aproximativ 100.000 de pasageri pentru anul in 2014. Parteneriatul a fost insa intrerupt insa dupa doar cateva luni din cauza unor datorii neachitate de 400.000 de euro, reclamate de Tender.

Citeste si:
Cati bani a recuperat statul de la condamnatii in marile dosare penale
Cat a recuperat statul roman...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
CRIZĂ în hoteluri: Grad de ocupare de 20% și concediu fără plată pentru angajați
Setari Cookie-uri