Romania si Bulgaria vor crea un centru comun de informatii turistice in China

Romania si Bulgaria isi vor acorda sprijin reciproc pentru dezvoltarea de produse turistice comune, vor diminua cotele de impozit pentru veniturile care se impun prin stopaj la sursa in scopul evitarii dublei impuneri si vor crea un centru comun de informatii turistice in China, scrie Mediafax.

Sistemul de colaborare a fost stabilit, vineri, la Craiova, in sedinta comuna de guvern a celor doua tari, printr-o serie de documente bilaterale. Pe lista acestor documente figureaza Conventia pentru evitarea dublei impuneri si prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, in principal prin diminuarea cotelor de impozit pentru veniturile care se impun prin stopaj la sursa (dividende, dobanzi, redevente).

De asemenea, un Protocol de Intentie intre Ministerul roman al Economiei, Comertului si Turismului si Ministerul Turismului din Bulgaria in domeniul turismului prevede acordarea de sprijin reciproc pentru dezvoltarea de produse turistice comune in domenii specifice, precum turismul balnear, cultural, istoric, agroturism si ecoturism, turism religios, gastronomic si alte forme de turism specific, realizarea de evenimente comune pentru prezentarea diferitelor forme de turism in ambele tari, schimbul permanent de informatii privind organizarea si participarea la evenimente internationale in scopul promovarii produselor turistice comune dezvoltate pentru diferitele piete strategice, precum si pentru crearea unui centru comun de informatii turistice in China.

A fost semnat si un Protocol intre Ministerul Afacerilor Interne din Romania si Ministerul Afacerilor Interne din Bulgaria privind cooperarea in domeniul radiocomunicatiilor, care urmeaza sa reglementeze regulile, procedura si metodele de realizare a comunicatiilor radio intre parti pentru realizarea cooperarii bilaterale.

Comunicatiile radio se realizeaza in zona de frontiera de 30 de kilometri de-a lungul frontierei comune de stat romano-bulgare. In baza Protocolului, structurile competente din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, Inspectoratului General al Politiei Romane si Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta vor coopera cu omologii din MAI bulgar.

Citeste si:
Discuţii privind recunoaşterea certificatelor de vaccinare
România şi Ungaria poartă...

Un Plan de Cooperare intre Ministerul Sanatatii din Romania, Ministerul Afacerilor Interne din Romania, reprezentat de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, si Ministerul Sanatatii din Bulgaria privind cooperarea in domeniul politicii farmaceutice si situatiilor medicale de urgenta prevede schimbul de informatii cu privire la cadrul legislativ care reglementeaza organizarea si functionarea sistemului de asistenta medicala de urgenta, cooperarea in domeniul formarii profesionale a personalului de specialitate, schimbul de experienta si sprijinul partii romane pentru implementarea de masuri de reorganizare a asistentei medicale de urgenta din Bulgaria, organizarea si operationalizarea unui proiect pilot pentru inteventiile transfrontaliere in situatiile de urgenta in zona Giurgiu – Ruse si masuri pentru extinderea ulterioara a colaborarii transfrontaliere, pe baza rezultatelor obtinute prin acest proiect pilot, colaborarea si schimbul reciproc de informatii referitoare la cadrul juridic si politica de achizitionare si la metodologiile de stabilire a preturilor pentru medicamente.

A fost semnata si o Declaratie Comuna privind intensificarea cooperarii regionale in domeniul energiei, care exprima disponibilitatea partilor de a sprijini obiectivele strategice europene de crestere a securitatii energetice si de a contribui la procesul de prioritizare a proiectelor regionale lansat de Comisia Europeana.

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri