Avionul ACJ319neo va putea transporta opt pasageri pe 6,750nm/12.500 km, iar avionul ACJ320neo va transporta 25 de pasageri cu 6,000nm/11.100 km, adaugand mai multe orase pereche in cadrul gamei non-stop. Design-ul modern al gamei A320, ce a fost conceput in anii 1980 si imbunatatit in mod permanent, faciliteaza incorporarea unor noi tehnologii in comparatie cu vechiul design.Airbus ACJ319neo

Airbus a introdus noi motoare si Sharklets care, in plus fata de cresterea autonomiei, au imbunatatit cu 16% eficienta consumului pentru ACJ320neo, in comparatie cuaeronavele ACJ320ceo curente. Dispozitivele Sharklets reduc,de asemenea, zgomotul si emisiile. Airbus are deja aproximativ 3.800 de comenzi pentru familia A320neo care, impreuna cu cele ale gamei curente A320, depasesc 11.600 de rezervari.

Probele de zbor pentru aeronava A320neo sunt in curs, fiind programate livrari spre sfarsitul acestui an, astfel ca „viitorul este deja in zbor”.

Motoarele Turbofan sunt in esenta mai eficiente deoarece isi genereaza puterea prin evacuarea unei mase mai mari de aer mai incet decat cele de dimensiuni mai mici, economisind astfel energie. In prezent, sunt preferate motoarele turbofan cu un diametru mai mare pentru un plus de eficienta. Pe langa diametrul mai mare, noile motoare turbofan ale gamei ACJneo includ si alte tehnologii noi. Printre acestea se numara imbunatatiri la nivelul aerodinamicii, materiale avansate si rapoarte de presiune mai ridicate, ce reduc si mai mult consumul de combustibil.

Sharklets

Aripile genereaza portanta prin fluxul de aer cu presiune crescuta sub acestea si fluxul de aer cu presiune scazuta deasupra lor. La capatul aripilor aerul cu presiune crescuta de sub aripa tinde sa se uneasca cu fluxul de deasupra, dand nastere unor vartejuri. Suprafetele de la extremitatile aripilor, precum Sharklets, limiteaza acest flux de aer din jurul wingtipsurilor. Scade astfel consumul de combustibil, prin reducerea rezistentei la inaintare, si se imbunatateste performanta la decolare si la aterizare. Sharklets sunt echipamente standard ale familiei ACJneo, imbunatatesc aspectul si extind autonomia, reduc consumul de combustibil si cresc performanta.

Aeronavele civile zboara in general la inaltimi de 9-12.000 m. O altitudine mai scazuta este mai normala pentru zborurile lungi, in special spre finalul acestora, cand aeronava poate atinge altitudinea maxima de croaziera. Gama Airbus ACJneo va zbura la o altitudine mai scazuta, echivalenta unei medii sub 2.000 m, contribuind la resimtirea unei atmosfere mai apropiate de experienta de la sol.

Aeronava Airbus ACJ319neo dispune de cinci ACT-uri in cala sa, oferind astfel spatiu pentru depozitarea bagajelor atat sub podeaua aeronavei, cat si la bord. Aeronava ACJ320neo poate fi comandata cu pana la patru ACT-uri suplimentare in cala sa, cu doua in plus fata de optiunea anterioara.