Sursa foto: Canionul Sapte Scari/Facebook.com

Proiectantii au publicat recent imagini despre cum va arata Canionul Tamina, proiect de care se ocupa Regia Locala a Padurilor Sacele din judetul Brasov. Investitia se ridica la 700.000-800.000 lei (177.000 euro), bani care provin din taxa de intrare in Canionul 7 Scari (10 lei adulti, 5 lei copii) reamenajat tot de Regia Locala a Padurilor Sacele.

Atractia principala din canion este Cascada Tamina la o altitudine de 1.100 metri. Cascada are de fapt 7 caderi de apa intre 5 si 15 metri. Pentru ca turisti sa poata intra in canion si pentru a admira cascada, autoritatile locale vor construi scari, poduri si o pasarela suspendata la 110 metri deasupra canionului. Cel mai spectaculos pod se afla la 1.300 de metri altitudine si are o lungime de 152 metri.

Citeste si:

Turistii pot ajunge in Canionul Tamina din DN1, din localitatea Timisul de Sus (805 metri altitudine), pe marcajul banda albastra, dupa o ora de mers pe jos. Accesul in canion se va face in baza unei taxe. Zona se mai numeste si "Ursarie", datorita numarului mare de ursi in zona.

Cei care vor sa admire peisajul de la Tamina trebuie sa se echipeze corespunzator pentru o astfel de drumetie pe munte. Canionul Tamina este o zona excelenta si pentru pasionatii de escalada.

Sursa galerie foto: Canionul Sapte Scari/Facebook.com

Sursa foto: Canionul Sapte Scari/Facebook.com