Grecia a transmis aseara catre Eurogrup un nou plan de reforme si spera sa convinga cu acestea finantatorii internationali sa accepte un plan de salvare pentru economia aflata in default si restructurarea datoriei de peste 320 miliarde euro. Planul de reforme include o crestere a TVA pentru industria hoteliera, la 23% pentru serviciile de restauratie si la 13% pentru industria hoteliera.

"Cresterea TVA va atraga dupa sine si majorarea preturilor la pachetele turistice si, inevitabil, la scaderea numarului de turisti din Grecia. Automat se va scumpi mancarea si este clar ca acest lucru ii va afecta pe romani, care nu vor putea sa vina cu mancare de acasa. Destinatii precum Bulgaria sau Turcia vin din spate si pot prelua turistii", a explicat Carmen Pavel.

Potrivit acesteia, o alta varianta care vine in intampinarea turistilor este Albania.

Citeste si:

"Turistii se vor reorienta catre acele locuri unde bugetelor lor se intalnesc cu ofera. Grecia era o destinatie buna pentru ca puteau economisi la transport, mergand cu masina proprie, insa si Albania poate fi o destinatie la fel de buna. Aici, mancarea si bautura sunt ieftine, o bere in restaurant costand in jur de doi lei", a mai spus Pavel.

Pavel a mai spus ca spera ca grecii sa analizeze cu atentie aceste masuri, care vor afecta turismul.