Daca in urma cu cativa ani, in Grecia isi faceau vacanta 1,2 milioane de rusi, anul trecut numarul lor a scazut la 500.000, iar anul acesta sunt asteptati doar 300.000 de turisti rusi in intreaga Grecie, potrivit reprezentantilor din Asociatia Hotelierilor din insula elena Creta.

Citeste si Din Grecia, in saptamana de foc: criza este doar la televizor, iar "cozile la bancomate" sunt de fapt la pozat apusul.

Totusi, in incercarea de a inlocui numarul de turisti din Rusia care au renuntat la vacanta in Grecia, grecii se gandesc sa extinda oficial sezonul pana in octombrie. Totodata, ei se orienteaza catre pietele din Marea Britanie si Germania. Iar daca pana la urma Grecia va aplica o crestere a TVA de la 6% la 13% in turism, propunere facuta de premierul Alexis Tsipras creditorilor, hotelieri greci spun ca nu vor creste totusi preturile serviciilor turistice si ca vor incerca sa compenseze cu prelungirea sezonului.

Citeste si:

Totodata, a scazut numarul rezervarilor la nivel general in Grecia. "In ianuarie, rezervarile au explodat in Grecia, insa dupa alegeri (n.r.: sfarsitul lunii ianuarie 2015), a avut loc o scadere a fluxului de rezervari, dar nu s-au oprit. Inca au loc rezervari", spune Vasilis Fragoulakis, director comercial al lantului hotelier Aldemar Resorts.

In Grecia ajung anual 21 de milioane de turisti, din care 7 milioane in insula Creta, adica 30% din totalul turistilor care viziteaza tara. Un turist cheltuieste in medie intre 600 si 800 de euro intr-o vacanta in Grecia, suma in care intra si cazarea.

Sursa foto: Plaja in Chania, Creta/Wall-Street.ro