Este amplasat intr-o mica localitate de langa Ploiesti, are clienti manageri de la companii mari si tocmai a primit clasificarea de 5 stele. Hotelul Sky Blue s-a deschis la finalul anului trecut, in localitatea Paulestii Noi. Un hotel de 5 stele in Paulestii Noi, langa o fabrica de confectii, pare cel putin o idee bizara, insa surprinzator acest business functioneaza la parametri buni si cu tarife de receptie similare cu cele din Bucuresti. Care este povestea acestui business din mijlocul nicaieriului ne-a istorisit George Bakopanos, directorul general al complexului operat de firma K&D London Entertainment.

Am ajuns la Sky Center intr-o dupa amiaza caniculara de iulie, invitati sa testam un concept de teambuilding de wellness creat de desprespa.ro, fara asteptari prea mari legate de locul de langa Ploiesti. Am ajuns intr-o sambata cand aveau loc doua nunti concomitent la centrul de evenimente din complex, zona piscinei era plina, iar restaurantul cu destul de multe mese ocupate. Centrul Sky exista de cativa ani si s-a dezvoltat treptat, incepand “din greseala” cu piste de bowling si incet, incet, adaugand alte componente pentru ca pur si simplu s-a dovedit ca exista cerere. Cea mai noua componenta este hotelul, iar rezultatele la 6 luni de la deschidere sunt surprinzatoare: un grad de ocupare de 60% din turism de business, spune George Bakopanos.

sky blue

Practic, majoritatea clientilor din timpul saptamanii sunt manageri ale companiilor care au activitati industriale in zona, pentru care exista o nevoie de spatii de cazare de 4 si 5 stele. Acum, obiectivul managementului este sa atraga si clienti leisure in weekend in special din Bucuresti prin pachete speciale de wellness si relaxare, hotelul cu 36 de camere si 3 apartamente, avand o serie de facilitati spa, care permit o astfel de pozitionare.

sky blue

Citeste si:
Vezi cate hoteluri de 5 stele vor fi construite anul acesta in Romania
Vezi cate hoteluri de 5 stele...

“Investitia s-a ridicat la cateva mil. euro in hotel”, spune Bakopanos in timpul unei discutii la pranz. Dupa cateva minute apare si proprietarul centrului, care sta alaturi de noi cateva 15-20 de minute si ne povesteste intr-o discutie informala cateva detalii despre business-ul lui in Romania. Huseyin Karaman, proprietarul centrului, este de orgine turc.

In Romania, Huseyin Karaman, a intrat la inceputul anilor 2000 achizitionand mai multe fabrici de confectii pentru productie tip lohn prin grupul Oz Tasar. Acum, omul de afaceri are mii de angajati in confectii in Romania si lucreaza pentru branduri de top. Huseyin Karaman ne povesteste ca a lucrat si inainte de 2000 cu fabrici din Romania insa ca subcontractori.

k&D

„Business-ul meu adevarat este dupa acest zid”, spune Karaman, referindu-se la fabrica de confectii de langa complexul Sky. De altfel, in Sky exista si un magazin de produse vestimentare produse in fabrica de alaturi sub brandul K&D London, brand sub care s-a deschis recent si un magazin online, iar din 2014 exista si un alt magazin fizic in Obor.

Citeste si:
Hotelierii: In trecut ne-am grabit sa scadem preturile, acum ne e...
Hotelierii: In trecut ne-am...

Pentru Huseyin Karaman business-ul Sky a pornit „din greseala”, dupa cum ne marturiseste chiar omul de afaceri in scurtul timp petrecut cu noi. George Bakopanos ne istorisise deja „legenda”. In urma cu mai multi ani a intalnit un antreprenor care inchisese o pista de bowling si mai in gluma, mai in serios, Karaman a spus ca o cumpara el.

Dupa o saptamana a primit un telefon si a ajuns sa cumpere 10 linii de bowling care au stat destul de mult intr-un depozit. Si-a montat doua linii pentru el, iar apoi mai multe pentru angajati. Au inceput apoi sa vina si oamenii din Ploiesti.

Clubului de bowling i s-au adaugat si celelalte componente pe masura ce s-a constientizat o nevoie de astfel de spatii. Karaman ne spune ca in opinia lui o tara nu ar trebui sa reprezinte un sigur oras, dar ca din pacate Romania inseamna doar Bucuresti. De aceea a facut in mijlocul nicaieriului un complex de acest tip. "Avem un restaurant foarte apreciat. Vom deschide in curand si un wine&cigar lounge in locul clubului pe care am decis sa-l inchidem o data cu deschiderea hotelului. Avem un hotel de 5 stele”, a adaugat si George Bakopanos.

Ca business, anul acesta Bakopanos asteapta un venit de 2-2,5 mil. euro pentru complex din care aproximativ 50% vor fi operatiuni hoteliere.
sky blue

Citeste si:
Agentie de turism: 80% dintre romani prefera vacantele de 5 stele
Agentie de turism: 80% dintre...

Compania Oztasar a inregistrat in 2014, potrivit datelor de la Ministerul Finantelor, o cifra de afaceri de peste 120 mil. lei si un profit de peste 8 mil. lei. Businessul companiei a crescut notabil fata de 2013, cand cifra de afaceri s-a ridicat la putin peste 81,2 mil. lei, iar profitul a fost de aproape 2,6 mil. lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
El este sef peste axa luxului din Bucuresti
Setari Cookie-uri