Informatia a dus la cresterea actiunilor Ryanair cu 9,9% la bursa din Dublin, cel mai mult in ultimele 10 luni. Compania anticipeaza pentru actualul an fiscal care se va incheia in martie 2016 un profit net de 1,175 miliarde euro-1,225 miliarde euro. Estimarile anterioare prevedeau un profit net de 940 milioane euro-970 milioane de euro, scrie Mediafax.

Ryanair se asteapta la o stagnare a preturilor in perioada septembrie-decembrie, o imbunatatire fata de un declin de 8% prevazut initial. EasyJet, al doilea mare operator aerian low-cost al Europei, a imbunatatit la randul sau, saptamana trecuta, estimarile pentru anul fiscal care se incheie in aceasta luna la 675 milioane lire sterline-700 milioane lire sterline, de la 620 milioane lire-660 milioane lire.

Cursele operate de companiile aeriene cu discount au beneficiat in sezonul de vara de un grad de ocupare a avioanelor de peste 90%. Pentru acest an, Ryanair se asteapta sa transporte 104 milioane de pasageri, cu 1 milion mai multi comparativ cu estimarea anterioara. La inceputul actualului an fiscal, Ryanair prognoza 100 de milioane de pasageri.

In ultimii doi ani, Ryanair a aplicat o strategie de transferare a operatiunilor catre aeroporturi mai mari si s-a concentrat pe atragerea de calatori de business. Compania a mai beneficiat si de preturile reduse ale carburantilor, datorate scaderii cotatiilor petrolului.

Sursa foto: Ryanair/ Shutterstock