Romanii zboara cel mai des cu Tarom, Wizz Air sau Aegean Airlines

Atunci cand au calatorit catre destinatiile lor de vacanta in 2014 si 2015, romanii au ales sa se deplaseze cel mai des cu Tarom, Wizz Air, Aegean Airlines, Turkish Airlines si Air Berlin, dupa cum reiese din datele turistilor care au cumparat bielete prin Tripsta.

O treime dintre romani (31%) aleg zborurile Tarom pentru a ajunge la destinatie. In 2015, a doua linie aeriana in topul preferintelor calatorilor romani este Wizzair (11%), urmata de Blue Air (7%), Ryanair si Air Berlin (5%). Romanii se mai deplaseaza cu Turkish Airline si Aegean Airlines si par sa fie mai putin interesati de zborurile altor companii.

Tarom a dominat topul liniilor aeriene preferate de calatorii romani (21%) si in 2014, inaintea Aegean (7%), Turkish Airline (6%) si Air Berlin (5%). Topul 5 din 2014 era incheiat de KLM (5%).

Fata de 2014, linii aeriene precum Wizzair (pe locul 10 in 2014), Ryanair (locul 19 anul trecut) si Blue Air (locul 21 in 2014) au urcat in topul 5 al liniilor aeriene preferate de calatorii romani in 2015; pe de alta parte, KLM a inregistrat un declin si a ajuns pe locul 18 in top, desi era pe pozitia a cincea anul anterior.

Desi atat romanii cat si romancele folosesc avionul pentru deplasarile lor, exista sanse mai mari ca barbatii sa aleaga o cursa aeriana pentru a ajunge la destinatie. In cadrul top 5 linii aeriene, barbatii reprezinta aproape doua treimi dintre pasagerii zborurilor operate de Air Berlin (61%) si Wizzair (60%) si ocupa peste jumatate dintre locurile zorurilor operate de Turkish Airlines (58%), Tarom (57%) si Aegean Airlines (56%).

Citeste si:
TAROM anunţă modificări în orarul de zbor, ca urmare a contextului...
TAROM anunţă modificări în...

Desi computerele de tip desktop continua sa domine in ceea ce priveste rezervarile de bilete, rezervarile de pe dispozitive mobile continua sa evolueze.

Atunci cand este vorba de rezervari mobile (prin intermediul versiunii mobile a paginii de internet sau a aplicatiei iOS), liniile aeriene cu cele mai multe rezervari sunt Turkish Airlines (23% din totalul rezervarilor sunt facute de pe mobile) si Tarom (16%), urmate de Wizzair (15%), Aegean Airlines (12%) si Air Berlin (11%).

Tripsta a fost lansat in Atena, Grecia, in 2005. In prezent. Tripsta are birouri si in Bucuresti si Istanbul si 280 de angajati in toate cele trei puncte de lucru. In Romania concureaza cu Vola, Paravion si eSky.

Citeste si:
Reduceri mari la zborurile Wizz Air
Reduceri mari la zborurile...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri