Potrivit portalului instantelor de judecata Curtea de Apel Bucuresti a dat castig de cauza celor cinci fosti administratori si obliga Tarom la plata catre fiecare din fostii membri CA atat a sumei de 54.000 euro, cu titlu de daune interese, cat si a cheltuielor de judecata aferente.

Ministerul Transporturilor a inlocuit la sfarsitul anului 2013 intr-o Adunare Generala a Actionarilor cinci administratori ai Tarom, care au actionat in instanta compania pentru revocarea fara justa cauza, solicitand drepturile aferente contractului de mandat.

Consiliul de Administratie al Tarom a fost revocat de AGA Tarom in contextul conflictului dintre membrii acestei structuri de conducere si CEO-ul companiei, Christian Edouard Heinzmann. Primul Consiliu de Administratie al Tarom a fost format din Dan Pascariu (presedinte), Valentin Macec (vicepresedinte), Ciprian Ladunca (membru), Dumitru Prunariu (membru) si Marius Ghenea (membru).

Ulterior, Ministerul Transporturilor i-a numit in CA pe Dante Stein - fost consilier al premierului, Manuel Donescu - secretar de stat in Ministerul Trasporturilor, Florin Luca - consultant strategie bancara, Bogdan Speteanu - director general BCR Leasing, Razvan Filipescu - presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, Ovidiu Petrisor Artopolescu si Constantin Sebesanu.

Citeste si:

Cei cinci fosti administratori au fost reprezentati de Zamfirescu Racoti & Partners.

Tarom a fost infiintata in 1954 si isi desfasoara activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. In prezent, operatorul aerian opereaza zboruri peste 40 de rute din Europa si Orientul Mijlociu.