Compania aeriana germana Lufthansa a anuntat duminica faptul ca va anula 929 de zboruri luni, din cauza continuarii grevei de catre o parte a personalului sau navigant, ceea ce va afecta aproximativ 113.000 de pasageri, relateaza Reuters in pagina electronica, potrivit Mediafax.

Sindicatul Ufo a indemnat la incetarea lucrului aproape toata ziua, in cadrul unei saptamani de greva, cu scopul de a-si apara revendicarile cu privire la pensii si pensionarea anticipata.

Protestul urmeaza sa afecteze zboruri de scurt si lung curier Lufthansa pe aeroporturile din Frankfurt, Dusseldorf si Munchen incepand de luni de la ora locala 4.30 (, ora Romaniei).

Compania a precizat ca membrii conducerii urmau sa se reuneasca luni pentru a discuta despre consecintele grevei, care se anunta una dintre cele mai lungi din istoria firmei.

Aeroporturile din Frankfurt, cel mai important "hub" german, si Düsseldorf vor fi afectate de greva intre orele 3.30-22.00 GMT, iar Munchen intre orele 3.30-23.00 GMT, anunta Ufo pe site, potrivit AFP.

Citeste si:
Topul celor mai "curate" companii aeriene. Doar doua sunt din Europa
Swiss Air Lines si Lufthansa,...

Negocierile intre transportatorul aerian si delegatii personalului navigant, declansate in decembrie 2013, vizeaza probleme salariale, dar si protectia fata de concedieri sau pensii si pensionarea anticipata, definite prin convensii colective.

Atentionare MAE: Greva pe aeroporturile din Germania

Romanii care calatoresc in Germania sunt averitzati de MAE ca programul zborurilor de pe aerporturile din Frankfurt, Düsseldorf si München ar putea fi modificat luni din cauza grevei anuntate de Asociatia insotitorilor de bord.
Asociatia insotitorilor de zbor UFO a anuntat masuri de greva pentru luni, in intervalul orar 4:30 - 23:00, pentru zborurile de pe/catre aeroporturile Frankfurt si Düsseldorf, precum si intre orele 4:30 - 00:00 pentru zborurile de pe/catre aeroportul München, informeaza MAE.

Cursele care vor fi efectuate de grupul de companii Lufthansa CityLine, Germanwings, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Airlines, Swiss si Brussels Airlines nu sunt afectate de greva si se deruleaza de la si catre Frankfurt, Düsseldorf si München, conform programului.

Citeste si:
Competitie in industria aviatica dedicata startup-urilor blockchain
Aviation Blockchain...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Lufthansa anuleaza miercuri 110 zboruri