Acest "fiu al lui Concorde" ar putea zbura cu pasageri intre Londra si New York in doar trei ore, si de la Los Angeles la Tokyo in sase ore. Daca totul merge conform planului, in sase ani, Airbus ar putea lansa primul avion supersonic privat din lume, potrivit aerionsupersonic.com.

Costul unui exemplar este estimat la 120 de milioane de dolari. Avionul are un echipaj de doua persoane si o capacitate de pana la 12 pasageri.

avion supersonic AS2

Avionul AS2 va fi capabil de calatorii supersonice si atingerea unei viteze de 1.800 km/h (Mach 1.5 - 500 metri/secunda). Airbus vrea sa construiasca avionul in SUA si vrea ca in prima jumatate a anului viitor sa stabileasca unde va asambla aeronava.

avion supersonic AS2

Citeste si:

Airbus va oferi toate componentele majore, iar Aerion, companie sustinuta de miliardul Robert Bass cu sediul in Texas, va finaliza asamblarea. Aripile superosnicului vor fi construite la fabrica Airbus din Broughton, North Wales, unde are 6.000 de angajati.

avion supersonic AS2

"Colaborarea dintre Aerion si Airbus Group a fost extrem de benefica si productiva. Conform noului acord, cele doua companii lucreaza pentru a aduce supersonicul AS2 pe piata", a declarat Allan McArtor, presedinte si CEO al Airbus Group, Inc.