Principalele destinatii din strainatate preferate de romani pentru sarbatoriile de iarna

Pentru ca mai este foarte putin pana incepe vacanta de iarna, romanii au ales sa petreaca aceasta perioada de timp in Viena, Copenhaga si Atena, dar si la Berlin, Londra, Frankfurt, Roma, Ponta Delgada (Portugalia), Johannesburg sau Adelaide.

Amsterdam si Bruxelles continua sa se numere printre destinatiile preferate ale romanilor, dar si alte locuri sunt vizate de calatorii romani pentru vacanta de iarna, cum ar fi Portugalia (Lisabona), Italia (Venetia, Bologna, Cagliari, Catania sau Milano), Spania (Barcelona, Madrid sau Valencia).

Rezervarile au fost in crestere cu 9% in 2015, iar pretul mediu al unui bilet a fost €303

Anul acesta, numarul total al rezervarilor facute de catre calatorii romani pentru vacantele de iarna a crescut cu 9% comparativ cu 2014.

Pentru a se pregati, calatorii romani si-au facut rezervarile de vacanta cu peste doua luni (68 de zile) inainte de data plecarii. Pregatirile au fost facute mai tarziu anul acesta comparativ cu anul trecut, cand rezervarile pentru vacanta de iarna au fost realizate cu 9-17 saptamani in avans.

Citeste si:

Potrivit Tripsta, pentru vacanta de iarna 2015, pretul mediu platit pentru un bilet de avion a fost de €303, in crestere de la €261 anul trecut. Atunci cand vine vorba de aranjarea detaliilor de calatorie, majoritatea romanilor (90%) au folosit computer de tip desktop pentru a-si rezerva biletele de avion, in timp ce o zecime dintre ei au facut acelasi lucru folosind dispozitive mobile.

Tripsta a fost lansat in Atena, Grecia, in 2005. In prezent. Tripsta are birouri si in Bucuresti si Istanbul si 280 de angajati in toate cele trei puncte de lucru. In Romania concureaza cu Vola, Paravion si eSky.

Sursa foto: Burben/Shutterstock