1. Africa de Est, cu safari si ascensiuni pe Kilimanjaro (5.895 m) si Mount Kenya (5,199 m): in aceasta expeditie au mers 150 de romani. Expeditia costa de la 2.700 dolari de persoana (toate taxele incluse).
  2. Ascensiunile pe cele mai inalte varfuri montane din Europa, Elbrus (5.642 m) si Mont Blanc (4.809 m), in care au mers peste 100 de romani. Tarifele sunt in jur de 1.200 euro de persoana (toate taxele incluse).
  3. Patagonia, trekking in unele dintre cele mai salbatice si izolate zone ale planetei, ghetari spectaculosi, croaziere la "capatul lumii", in Tara de Foc. In aceasta expeditie au mers in jur de 50 de romani. Expeditia costa aproximativ 4.500 dolari de persoana.

Pe urmatoarele locuri se afla o expeditie in Chile, Bolivia si Peru care implica traversarea Muntilor Anzi din desertul Atacama pana la Salar de Uyun si expeditie in Noua Zeelanda, cu vizitarea fiordurilor, coloniilor de foci, scufundari, trekking spre Milford Sound.

Cea mai scumpa excursie a Extreme Travel a rezultat din cuplarea a doua programe: Patagonia si Chile, Bolivia, Peru, desfasurata in luna ianuarie 2015 de-a lungul a 30 de zile. Tariful a fost de 6.000 euro/persoana. In aceasta expeditia a participat un grup de 8 turisti, insotiti de un ghid al agentiei.

Romanii interesati de expeditii montane in lume sunt au varste intre 35 si 40 de ani, sunt oameni cu venituri peste medie, sunt angajati in multinationale, avocati, medici, farmacisti, notari, sau oameni de afaceri, iar cei mai multi au putina experienta montana.

Citeste si:

Extreme Travel este prima agentie de turism de aventura din Romania, fondata de alpinistul si ghidul turistic Radu Vatcu.In 2015, Extreme Travel a avut peste 200 de turisti si estimeaza o cifra de afaceri de aproape 1 milion de euro.

Programele Extreme Travel includ circuite pe toate continentele lumii si se adreseaza atat persoanelor cu experienta in escaladarea varfurilor muntoase cat si celor fara aptitudini fizice deosebite.

Sursa foto: Kilimanjaro/Radu Vatcu-Extreme Travel