Turistii care aleg sa petreaca sarbatorile pe Valea Prahovei pot opta, de Craciun, intre o pensiune unde platesc 40 de lei pe noapte de persoana pentru o camera tripla sau hoteluri cu oferte care ajung pana la 750 de lei de persoana. De Revelion, preturile sunt duble sau chiar triple.

Hotelierii de pe Valea Prahovei au pregatit oferte speciale pentru Craciun si Revelion, la preturi comparabile cu cele de anul trecut, tarifele variind in functie de clasificarea unitatilor de cazare, dar si de statiune. Sinaia ramane si in acest an cea mai cautata, dar si cea mai scumpa dintre statiunile de pe Valea Prahovei, preturile pentru Craciun si Revelion incepand de la 50 de lei pe noapte de persoana pentru un loc in camera tripla si ajungand si la cateva sute de euro, potrivit Mediafax.

Pensiuni si vile

Cele mai accesibile sunt pensiunile si vilele care le ofera turistilor doar cazare, la preturi incepand de la 50 de lei de persoana pe noapte. Astfel, o pensiune de trei stele din statiunea Sinaia are un pachet turistic ce include minimum patru nopti de cazare, iar pretul este de 50 de lei de persoana pentru cei care se cazeaza in camera tripla si 60 de lei de persoana pentru un loc in camera dubla. O alta pensiune de trei stele, situata in centru statiunii Sinaia, ofera spre inchiriere camere pentru perioada Craciunului, pachetul turistic ce include patru nopti de cazare costand 360 de lei de persoana.

De asemenea, turistii care aleg o pensiune de cinci stele din Sinaia vor plati 100 de lei de persoana pe noapte, vor avea gratuitate pentru copii de pana la zece ani, iar pentru copiii cu varste cuprinse intre 10 si 14 ani vor plati 30 la suta din pret. Unele dintre vilele si pensiunile care ofera doar cazare le pot asigura turistilor, la cerere, mic dejun, demipensiune sau chiar pensiune completa, mancarea fiind livrata de firme de catering, iar masa fiind servita in spatii special amenajate in incinta pensiunii. Sunt si pensiuni care au restaurant propriu si care includ in oferta de Craciun mic dejun si cina festiva, in aceste cazuri preturile variind intre 125 si 350 de lei pe noapte de persoana.

Preturi la hoteluri

La hoteluri, preturile sunt semnificativ mai mari, dar si oferta este mai bogata. Hotelierii din Sinaia au pregatit pentru Craciun pachete turistice care includ nu doar cazare si masa, ci si cina festiva, programe artistice si surprize pentru copii. Astfel, la un hotel de trei stele din statiune pachetul turistic pentru patru nopti de cazare, incepand cu 23 decembrie, costa 960 de lei pentru o camera dubla, fiind incluse, pe langa cazarea pentru doua persoane, si micul dejun, daruri pentru copii in seara de Ajun, dejun festiv de Craciun si cina cu program artistic in 26 decembrie.

Pentru a atrage familiile cu copii, gazdele au pregatit, in seara de Ajun, program de divertisment dedicat celor mici, cu pictura pe fata, spectacol de magie si spectacol artistic. La acest hotel copiii pana la sase ani au gratuitate, iar pentru cei cu varste de la 6 la 14 ani pachetul turistic costa 350 de lei, hotelierul mentionand ca micutii vor primi la masa jumatate din portia unui adult. La hotelurile de patru stele din Sinaia preturile cresc considerabil, ajungand ca pachetul turistic cu patru nopti de cazare sa coste 750 de lei de persoana, fiind incluse cazare, mic dejun, program dedicat serii de Ajun, cu tort, sampanie si surprize pentru copii, cina festiva de Craciun si cina cu ”seara distractiva pentru copii” a doua zi de Craciun. La acest hotel copiii sub patru ani au gratuitate, iar pentru cei peste patru ani parintii vor plati 250 de lei pentru tot sejurul.

Pentru Revelion, preturile la unitatile de cazare din Sinaia sunt mai mari decat cele din perioada Craciunului, iar in unele cazuri si conditiile puse de hotelieri sunt diferite fata de cele de Craciun. Astfel, daca in perioada Craciunului multe dintre vile si pensiuni ofera spre inchiriere camere separat, pentru Revelion unele unitati de cazare se inchiriaza doar integral, unor grupuri de turisti. Spre exemplu, o pensiune de trei stele se poate inchiria doar integral pentru un grup de patru persoane, pentru patru nopti, la pretul de 2.560 de lei. Proprietarii pensiunii precizeaza in oferta ca pentru un numar mai mic de persoane pretul ramane acelasi, in schimb acorda una sau doua nopti de cazare bonus, in pretul anuntat pentru patru nopti.

Sunt insa si pensiuni care inchiriaza camere separat, la pretul de 125 de lei de persoana pe noapte sau 500 de lei de persoana pentru patru nopti de cazare. La unele pensiuni o noapte de cazare in perioada Revelionului costa 350 de lei de persoana. Multe dintre viele si pensiunile din Sinaia au fost deja inchiriate de Revelion, iar unde mai sunt locuri libere, turistii gasesc cate una sau doua camere. Cei care inchiriaza vile sau pensiuni platesc, in functie de unitatea de cazare, fie un avans care de cele mai multe ori reprezinta jumatate din pretul pachetului turistic fie, in unele cazuri, proprietarii acestora cer in avans pretul pentru intregul pachet turistic.

Si la hoteluri preturile de Revelion sunt mult mai mari decat in perioada Craciunului. Oferta turistica a unui hotel de trei stele din Sinaia include patru nopti de cazare cu mic dejun bufet suedez cu exceptia diminetii de 1 ianuarie, cina in 30 decembrie, cina festiva in noaptea de Anul Nou, cina cu program artistic in prima zi a anului, acces la piscina, sala de fitness, sauna, la pretul de 1.700 de lei de persoana. Hotelierii promit spectacole si show-uri de magie in fiecare seara la restaurantul hotelului. Familiile cu copii cu varste intre 6 si 13 ani vor plati pentru acestia 760 de lei pentru intregul pachet turistic, iar copiii pana la sase ani au gratuitate la cazare si loc la masa fara meniu la restaurant.

Hotelurile de patru stele din Sinaia au ofere diversificate, de patru, cinci sau sase nopti de cazare, la preturi pornind de la 1.900 de lei de persoana. Pachetele turistice includ cazare cu mic dejun, cina in 30 decembrie, masa din noaptea de Revelion cu muzica, focuri de artificii, trupe de dans, brunch si cina in prima zi a noului an, dar si acces la piscina, sauna si jacuzzi. Si la aceste hoteluri copiii platesc, in functie de varsta, intre 30 si 50 la suta din pretul unui pachet turistic pentru adulti.

In statiunile montane sunt restaurante si hoteluri care au pregatit masa de Revelion pentru turistii care nu au cina festiva inclusa in pachet sau pentru cei care merg in casele de vacanta, dar vor sa petreaca noaptea dintre ani la restaurant. La restaurantul unui hotel de patru stele masa de Anul Nou costa 475 de lei de persoana, iar meniul include somon, icre de Manciuria, piftie de curcan, frigarui, aripioare, legume, fructe, tort, dar si program artistic. In statiunea Busteni, pentru perioada Craciunului preturile la cazare pornesc de la 40 de lei de persoana pentru o noapte de cazare. Astfel, o pensiune de doua stele inchiriaza camere cu 40 de lei pe noapte, pentru minimum trei nopti fie individual, fie unui grup de sase persoane.

Unele pensiuni au pregatit pentru sarbatori si demipensiune si masa festiva, aceste pachete turistice costand peste 200 de ei pe noapte pentru o persoana. Hotelurile din Busteni au pregatit, pentru perioada Craciunului, pachete care includ trei nopti de cazare, mic dejun, cina in ajunul Craciunului, dejun cu bucate traditionale in ziua de Craciun. In plus, turistii pot asista la ritualul taierii porcului si pot primi colindatori. Pretul unui astfel de pachet turistic porneste de la 540 de lei de persoana pentru cei care se cazeaza intr-o camera cu trei locuri si poate ajunge la 750 de lei de persoana pentru cei care vor sa se cazeze in apartamente.

Tot in Busteni si tot la un hotel de trei stele, preturile de Revelion sunt duble fata de cele practicate de sarbatori. Astfel, un pachet turistic care include trei nopti de cazare, mic dejun in 2 si 3 ianuarie, cina festiva in noaptea dintre ani, brunch si cina traditionala in prima zi a anului costa de la 1.200 de lei de persoana si poate ajunge la 1.600 de lei de persoana. Copiii de pana la sapte ani au gratuitate la micul dejun si cazare, cei intre sapte si 14 ani platesc doar jumatate din valoarea unui pachet turistic, iar pentru copiii peste 14 ani parintii vor plati pachetele turistice integral. In schimb, la vilele si pensiunile din Busteni preturile pentru Revelion pornesc de la 125 de lei de persoana pe noapte, insa cei mai multi proprietari de vile si pensiuni inchiriaza unitatile de cazare numai grupurilor de turisti, pentru cel putin trei sau patru nopti.

In statiunea Busteni sunt si pensiuni care pentru Revelion au pregatit pachete turistice comparabile cu cele ale hotelurilor. Astfel, o pensiune de trei stele are o oferta care include trei nopti de cazare, mic dejun, masa festiva in noaptea dintre ani, la pretul de 370 de lei de persoana pe noapte. Turistii care vor sa petreaca Revelionul la un hotel de lux pot alege o astfel de unitate de cazare de cinci stele in statiunea Azuga. La acest hotel pretul porneste de la 1.730 de euro pentru camera dubla.

Pachetul turistic include cinci nopti de cazare pentru doua persoane, cina festiva cu program artistic in noaptea de Revelion, dejun, cina cu specific vanatoresc si program artistic in prima zi a noului an, voucher de intrare la parcul de distractii din statiune. Pentru copii intre 7 si 12 ani pretul unui pachet turistic este de 215 euro, iar pentru copii intre 12 si 18 ani pretul pachetului turistic la acest hotel este de 370 de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri