30 Decembrie 2015

Bucket list-ul calatoriilor: destinatii pe care oricine trebuie sa le vada in timpul vietii



Se spune ca singurii bani pe care nu regreti ca-i cheltuiesti sunt aceia dati pe calatorii. Fie ca iti propui mai multe excursii anul viitor sau in aceasta viata, noi iti aratam 10 experiente turistice si destinatii pe care sa le traiesti oricand, pe baza sugestiilor Business Insider.

Sa calci in templele Angkor Wat

Angkor Wat din Cambodgia a fost declarat cea mai buna atractia turistica a anului 2015, de catre ghidul Lonely Planet. Aici vei fi impresionat de templele mistice in care vei pasi si care par scoase din filme SF. Mai avem o veste buna: doar 1.268 de romani au vizitat templele hinduse Angkor Wat in acest an, ceea ce inseamna ca este o destinatie cu care sa te mandresti printre cunoscuti.

Sursa foto: Banana Republic images/Shutterstock.com


Sa te plimbi pe sub ciresii infloriti din Japonia

Japonia infloreste la propriu, in fiecare primavara, iar frumusetea ciresilor sai a facut-o atractiva in intreaga lume. Asa ca atunci cand iei in calcul o vacanta undeva departe, Kyoto poate fi raspunsul de care ai nevoie.

Sursa foto: sanupot/Shutterstock.com


Sa vezi migratia animalelor din Africa

Marea migratia a animalelor din Serengeti, Aflica este un lucru care fascineaza intreaga lume. Imagineaza-ti ca vei fi atat de aproape de animalele pe care le-ai vazut de atatea ori la Animal Planet. Parcul Serengeti pare infinit, pare ca nu se mai termina, dar poti faci sa-l strabati intr-un safari pentru a vedea leul care te-a impresionat atat de mult la TV.

Sursa foto: bikeriderlondon/Shutterstock.com


Sa admiri apusul soarelui in Santorini

Din fotografii pare ireal, de aceea trebuie sa fii acolo si sa-l vezi cu ochii tai pentru ca asfintitul in Santorini este unul dintre cele mai frumoase apusuri din lume.

Satul Oia este locul in care se strang sute de turisti pentru a admira apusul in fiecare seara. In perioada verii, soarele apune la 20.40 in Oia, Santorini.

Sursa foto: Kats Mark/Shutterstock.com


Sa te plimbi cu sania trasa de caini in Suedia

Stii filmele acelea in care saniile cu caini husky care prind viteza pe zapada? Ei, poate urmatorul film cu caini husky si sanii va fi facut chiar de tine in timp ce strabati nametii in Suedia. Este o experienta la care probabil putini turisti se gandesc.

Sursa foto: gillmar/Shutterstock.com


Sa te relaxezi pe apa in Maldive

Multi oameni se gadesc ca trebuie sa castige la loto ca sa mearga in Maldive. Ei bine, afla ca vacantele pentru Maldive s-au mai ieftinit in ultimii ani sau ti le poti organiza singur. Cu 1.000 de euro poti achita biletele de avion luate din timp si cazarea pe o saptamana intr-un hotel decent, nu foarte luxos. Sau poti fi mai curajos si sa faci un mic imprumut pentru ca paradisul merita oricat.

Sursa foto: haveseen/Shutterstock.com


Sa te pierzi in Marele Bazar din Istanbul

Emblematic pentru Turcia, Marele Bazar nu poate fi ratat. Cand o sa intri in el, o sa impresia ca esti intr-un labirint. Relaxeaza-te si bucura-te de spectacolul ce va urma, caci vanzatorii turci la asta se asteapta de la tine, fie ca vei cumpara sau nu. Sau poate da, pentru ca astfel vei obtine reduceri substantiale. Te asiguram, Marele Bazar este un show in sine in care poti fi personajul principal o zi intreaga.

Sursa foto: Alfonso Ianniello/Shutterstock.com


Sa faci o baie in Laguna Albastra

Laguna Albastra din Islanda este ca o oaza in desert, dar in varianta fierbinte. De fapt, Laguna Albastra este o minune naturala a lumii, o adevarata piscina naturala cu apa geotermala (incalzita natural de activitatea vulcanilor) situata in mijlocul unui imens camp de lava format de intensa activitate vulcanica. Apa are proprietati binefacatoare si vindecatoare. Mai incape indoiala ca nu trebuie sa stai acasa?

Sursa foto: Robert Hoetink/Shutterstock.com


Sa plutesti in Marea Moarta

Ei bine, da, in Marea Moarta poti sa plutesti fara sa stii sa inoti. Trebuie doar sa te relaxezi si sa te lasi usor pe spate si apoi sa te bucuri de moment. Si Marea Moarta este o minune deosebita a lumii, cu proprietati benefice pentru piele, datorita nivelului mare de salinitate. Atentie, insa, sa nu inghiti apa. In rest, sa plutesti in Marea Moarta este un lucru pe care sa-l faci in viata ta.

Sursa foto: irisphoto1/Shutterstock.com


Sa admiri impresionanta Cappadocia dintr-un balon

In Turcia chiar poti sa vezi cu ochii tai asa ceva. Pentru asta trebuie sa ajungi in Cappadocia, aflata cel mai aproape de Ankara. Locul a devenit cunoscut in toata lumea mai ales pentru ca aici iti lua o noapte de cazare. De fapt, cateva nopti pentru ca vei vrea sa descoperi cat mai multe lucruri despre Cappadocia.

Dupa o noapte petrecuta in stanca, aveti toate motivele sa va inaltati la cer cu balonul, activitatea principala pentru turisti in Cappadocia. Costa 150 de euro de persoana sa zburati o ora cu Sultan Balloons, cea mai recomandata firma pentru o plimbare cu balonul, inclusiv de Lonely Planet.

Sursa foto: Tatiana Popova/Shutterstock.com




Citeste si