"De Revelion, aproape toate spatiile de cazare sunt ocupate. Nu prea mai sunt locuri de cazare, ceea ce este un lucru bun. Noi promovam vacantele in Romania, destinatiile romanesti. Locurile s-au vandut cu mult timp inainte. De exemplu, la anumite hoteluri nu mai sunt locuri din august, iar pentru Craciun s-a vandut toate pachetele inca din octombrie. Acesta este feedback-ul pe care il avem de la agentiile de turism", a declarat marti, pentru Mediafax, presedintele FAPT, Corina Martin.

Ea a precizat ca federatia sau autoritatile nu detin inca cifre privind numarul turistilor care si-au petrecut mini-vacanta de Craciun in Romania. Primele trei destinatii turistice in preferintele romanilor pentru Craciun si Revelion sunt Valea Prahovei, Transilvania si Bucovina.

"Inregistram un grad mare de ocupare turistica in destinatiile de vacanta romanesti, in aceasta perioada. Turistii romani s-au orientat mai mult, fata de alti ani, catre destinatiile romanesti de vacanta pentru a petrece sarbatorile de iarna. Inregistram un grad mare de ocupare in perioada minivacantei de Craciun si se anunta un grad foarte mare de ocupare in perioada Revelionului in statiunile turistice romanesti", a mai spus Martin.

Sursa foto: Sidarta/Shutterstock