Therme Bucuresti, cel mai mare centru wellness din Europa bazat pe ape termale, a beneficiat de ajutoare de stat de 6,6 milioane de euro, potrivit informatiilor publicate pe pagina de Facebook a Ministerului de Finante in luna decembrie. Banii de la stat au constituit o pondere de 22% din prima faza a investitiei in valoare de 29,5 milioane euro. Pana la finalizarea centrului, insa, investitia totala s-a ridicat la 50 milioane euro.

Din totalul investitiei finale, de 50 milioane de euro, ajutorul de stat primit de austriecii de la A-HEAT care au dezvoltat proiectul Therme a reprezentat in final o pondere de 13%. Complexul a fost finantat de stat in cadrul Programului multi-anual de ajutoare de stat pentru dezvoltare regionala. In decembrie 2015, Ministerul de Finante declara urmatoarele:

"Investitia in valoare de aproximativ 29,5 milioane de euro a beneficiat de un ajutor de stat de 6,6 milioane de euro (28,8 milioane de lei), va crea cel putin 200 de locuri de munca si va genera contributii la dezvoltarea regionala prin plata directa de taxe si impozite la bugetul de stat si bugetele locale de aproximativ 10,4 milioane de euro pana in 2020."

Un nou proiect finanțat cu ajutor de stat a fost finalizat cu succesMinisterul Finanțelor Publice anunț finalizarea cu...

Posted by Ministerul Finanelor Publice on Friday, December 18, 2015

Investitia in proiectul Therme Bucuresti, situat in localitatea Balotesti, din apropierea Capitalei, a inceput in 2013, cand a fost lansata constructia. In prezent, potrivit dezvoltatorilor, centrul wellness este cel mai mare de acest gen din Europa, fiind construit de la zero pe un areal de 250.000 de metri patrati (echivalentul a aproximativ 39 de terenuri de fotbal). Suprafata construita este de peste 30.000 mp, avand o capacitate de 4.000 de persoane simultan.

Terenul este proprietatea investitorilor, iar pentru apa termala utilizata acestia achita taxe de exploatare. Complexul este compus din trei zone principale, respectiv zona de relaxare cu piscine, palmieri si jacuzzi, zona de distractie cu tobogane si piscina cu valuri si zona cu saune tematice si piscina cu seleniu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri