Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) a inregistrat in 2015, pe cele doua aeroporturi pe care le administreaza, Henri Coanda (Otopeni) si Aurel Vlaicu (Baneasa), un numar record de 9,28 milioane pasageri, in crestere cu 11,6%.

Cele doua aeroporturi au inregistrat totodata 108.566 de miscari aeronave (aterizari si decolari). Din total, pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti s-au inregistrat 9,27 milioane pasageri si 97.218 de miscari de aeronave , conform Mediafax.

"Evolutia numarului de pasageri pe cele doua aeroporturi ale Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti depaseste tendinta generala inregistrata la nivel european. In plus, pe aeroporturile Capitalei s-a inregistrat o crestere substantiala a numarului de miscari de aeronave, devansand si la acest capitol trendul european. Astfel, anul trecut, numarul miscarilor de aeronave pe aeroporturile din Bucuresti a crescut cu 6,4% fata de aceeasi perioada a anului 2014", se arata intr-un comunicat al CNAB.

Pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti opereaza in prezent 31 de companii aeriene, care transporta pasageri catre 70 de destinatii.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti si-a inceput activitatea in 2010 si asigura coordonarea operationala si managementul celor doua aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost infiintata prin fuziunea societatilor care gestionau aeroporturile bucurestene, Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu.

Sursa foto: Matej Kastelic / shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea Turism »Citește și
BREAKING| A picat sistemul de check-in la OTOPENI
Setari Cookie-uri