Zborurile Wizz Air catre Lisabona, Portugalia, vor fi operate in zile de miercuri si duminica incepand din 22 mai, iar pretul pe segment este de la 179 lei. Blue Air a anuntat ca va avea trei zboruri pe saptamana incepand din iunie.

"Cu doar cateva zile in urma am anuntat doua noi rute din Bucuresti catre Budapesta si Cluj-Napoca, si astazi, suntem bucurosi sa adaugam o alta destinatie, de la Bucuresti catre Lisabona," a declarat Tamara Mshvenieradze, corporate communications manager al Wizz Air.

Wizz Air in Bucuresti in 2016:

  • 8 aeronave alocate, ultima soseste in mai
  • aproape 3 milioane de locuri disponibile
  • 4 noi aeronave A321ceo vor fi disponibile pana la finalul anului
    doua noi rute
  • o retea formata din 42 de rute si 15 tari
  • Anul acesta, Wizz Air va ajunge la 18 aeronave operate din Romania, a doua piata de interes pentru companie, de unde va opera 108 rute catre 17 tari. In Romania, compania opereaza de pe opt aeroporturi si are sase baze: Bucuresti (8 aeronave), Cluj-Napoca (5 aeronave), Timisoara (doua aeroanve), Craiova (o aeronava), Targu Mures (o aeronava) si Iasi (o aeronava).

In Romania, compania a transportat anul trecut 4,5 milioane de pasageri, avand o cota de piata de aproape 30%. La nivel mondial, Wizz Air a transportat peste 19 milioane de pasageri in anul 2015 pe cele 400 de rute din 38 de tari.

Anul trecut, 80% din piata transportului aerian din Romania a fost detinuta de 5 companii aeriene: Wizz Air - 29,8%, Tarom - 24,2%, Blue Air - 12,3%, Ryanair - 7,3% si Lufthansa - 6%.