Corina Martin, presedintele Federatiei Asociatiilor de Promovare Turistica din Romania (FAPT), a lansat, pe 29 ianuarie, in Moscova un program numit "Litoralul pentru rusi", cu tarife promotionale pentru turistii rusi, de 10/euro pe noapte. Anuntarea acestor tarife a fost facuta in timp ce o delegatie romaneasca formata din ANT, ANAT si 20 de turoperatori romani specializati in incoming se afla tot in Moscova pentru a atrage turisti rusi in statiunile romanesti.

Astfel, hotelierii de pe litoral, membri FPTR, sustin ca nu au fost consultati de Corina Martin si ca tarifele promise de aceasta sunt "nerealiste", potrivit unui comunicat FPTR.

"Reamintim ca doamna Corina Martin a anuntat in presa ca ar fi lansat vineri, 29 ianuarie, la Moscova, programul "Litoralul pentru rusi", cu tarife de 10 euro/noapte, in hoteluri de 4 stele. Doamna Martin a sustinut, fara sa se consulte cu hotelierii, ca programul "Litoralul pentru rusi" va avea tarife "simbolice chiar", la cazare, mai mici "decat oricare cu care am fost obisnuiti pana acum.

Citeste si:

Anuntul facut de doamna Corina Martin pe piata rusa, fara consultarea FPTR, care reprezinta si hotelierii de pe litoral, risca sa puna la indoiala seriozitatea Romaniei in relatiile externe si sa compromita industria hoteliera de pe litoral, atunci cand se va constata ca marea majoritate a hotelurilor nu pot sustine tarifele avansate de presedintele FAPT.

Ideea de a atrage turisti rusi in Romania acum, cand pentru ei s-a inchis piata turca, nu este rea, insa FPTR considera ca cei peste 3 milioane de rusi care au fost anul trecut in Antalya, majoritatea la hoteluri de 5 stele all inclusive si la tarife care depasesc 600-700 de euro de persoana pe sejur, nu fac parte din acea categorie care vaneaza ofertele de 10 euro pe noapte pe care, poate, si le permit anumite hoteluri de la noi, dar doar in capetele de sezon", apare in comunicatul FPTR.

Autoritatile de turism romanesti mizeaza pe piata rusa pentru a atrage turisti, dupa ce agentiile de turism din Rusia au anuntat ca nu mai trimit turisti in vacanta in Turcia dupa atentatele recente.