Agentia Prestige Tours, parte din grupul Happy Tour, a fost preluata integral de omul de afaceri turc Mustafa Kadiroglu, proprietarul turoperatorului Calypso Tour. Valoarea tranzactiei nu a fost dezvaluita.

Preluarea Prestige Tours a fost anuntata intr-o conferinta de presa. In aceasta luna, antreprenorul Mustafa Kadiroglu a prealuat intregul pachet de actiuni al Prestige Tours si are in plan extinderea agentiei la nivel international.

Prestige Tours a inregistrat in 2015 o cifra de afaceri de 10 milioane euro (peste 45 mil. lei) si o pierdere neta de 449.000 euro (2 mil. lei), potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.

Informatia privind o posibila vanzare a Prestige Tours a aparut la inceputul acestui an. CEO-ul Happy Tour Group, Javier Garcia del Valle, a declarat la momentul respectiv ca fondul de investitii spaniol GED, care detine grupul de turism, vrea sa vanda in viitor companiile din grup, fara sa mentioneze cand ar putea avea loc exact tranzactia, si ca agentia Prestige Tours este in prezent parte din Happy Tour Group.

Happy Tour Group, din care fac parte agentiile Happy Tour, Paravion si Prestige Tours, a inregistrat o cifra de afaceri de 94 milioane de euro in 2015, in crestere cu aproximativ 40% fata de 2014. Charterele efectuate de turoperatorul gruplui, Prestige Tours, au inregistrat in 2015 un grad de ocupare de 93%. De asemenea, rezervarile online in cadrul grupului au crescut in 2015 cu peste 250%, estimarile pentru anul in curs vizand o majorare de cateva zeci de procente.

INS: Turistii straini au...
Citeste si: Turistii straini au cheltuit in Romania peste 5,2 MLD. lei in 2018

Happy Tour Group, condus de Javier Garcia del Valle, este cel mai mare grup de turism din Romania, cu afaceri exclusiv in turism.


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
13 agentii de turism si ANAT, amendate pentru fapte anticoncurentiale