"Singurul lucru care nu mi-a placut aici si imi place la noi, in Turcia, este faptul ca aici lucrurile merg foarte greu. Daca vrei sa faci afaceri in Turcia, bati palma imediat, dar aici sunt multe procese, multe analize. La noi merge mai repede", a spus omul de afaceri turc Mustafa Kadiroglu pentru wall-street.ro.

Kadiroglu este proprietarul agentiei turoperatoare Calypso Tour, una dintre cele mai mari agentii de turism din Turcia, care a preluat Prestige Tours din luna martie. El va introduce Prestige Tours in grupul de turism Caly Group, pe care il conduce.

"Vrea sa spuna ca in ce priveste un gentlemen’s agreement, in Turcia este suficienta o strangere de mana si ca lucrurile se intampla mai rapid, in Romania partea de contractare dureaza mai mult timp", l-a completat Elena Anghel, director executiv al Prestige Tours.

Citeste si:

Totusi, antreprenorul turc apreciaza romanii pentru gandirea europeana pe care o au, spre deosebire de turci, ceea ce l-a convins sa intre in afaceri in Romania.

"Va fi de fapt o combinare a ceea ce este mai bun in traditia de turism din Turcia cu traditia din Romania. Deci modernismul si cultura europeana a Romaniei ajutata de traditia din Turcia pe partea de business", explica Elena Anghel.

Mustafa Kadiroglu a preluat Prestige Tours pentru ca, in opina lui, Romania are potential in turism si planuieste extinderea agentiei de turism in Europa si in Asia.