Bulgaria isi etaleaza statiunile la Marea Neagra si frumusetile naturale la Targul de Turism de la Berlin de anul acesta, in speranta ca va atrage turistii pierduti de Tunisia si Egipt din cauza atacurilor teroriste, relateaza Reuters.

“Asteptarile sunt atat de mari incat multi hotelieri sunt ingrijorati ca nu vor avea suficiente locuri”, a spus Plamen Bakalov, insarcinat cu afaceri economice la Consulatul bulgar din Frankfurt, potrivit News.ro. Atacurile de anul trecut din foste destinatii turistice consacrate, precum statiunile tunisiene sau capitala Frantei au zguduit increderea turistilor care incearca sa se reorienteze pentru vacantele de anul acest.

Si Turcia, tara invecinata cu Bulgaria, s-a confruntat in ultima perioada cu o serie de atacuri lansate de islamisti si de separatisti kurzi, in timp ce Grecia este in prima linie a crizei migrantilor. Beneficiarii acestui tumult international sunt tari considerate cu risc mai mic, cum ar fi Spania, Portugalia si Bulgaria.

Potrivit operatorului de turism bulgar Suntours, de la Varna, rezervarile facute in Germania pentru aceasta vara sunt cu 12% mai mari decat au fost in aceeasi perioada a anului trecut. Mai mult, potrivit asteptarilor, rezervarile din Rusia ar urma sa inregistreze o crestere cu 10% - 15%. De asemenea, potrivit site-ului german de turism kayak.de, cautarile pentru zboruri catre Varna si Burgas, principalele aeroporturi aflate in apropiere de litoral, au crescut cu 13%, respectiv 15% in primele doua luni ale acestui an.

“Aceasta se intampla, probabil, pentru ca suntem perceputi ca o destinatie sigura”, a declarat managerul Suntours, Nina Cearmova, la targul de la Berlin. Cu aproape 380 de kilometri de litoral, presarat cu statiuni populare la un moment dat in randul oficialilor din Partidul Comunist, dar si cu munti impresionanti, manastiri medievale si ruine, Bulgaria se prezinta drept o tara ideala pentru vacante cu familia, la preturi mici.

Citeste si:
Oferte de vacanta din 15 tari si reduceri la Targul de Turism
Oferte de vacanta din 15 tari...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Targul de Turism la bilant: Care au fost cele mai cautate vacante