In trimestrul patru, pierderile care au loc in mod traditional, au scazut la 50 de milioane de euro de la 427 milioane euro in aceeasi perioada a anului 2014, conform News.ro

Profitul ajustat înainte de dobânzi și taxe a avansat anul trecut cu 55,2%, la 1,82 miliarde de euro. Compania anticipa un profit de 1,75 miliarde euro-1,95 miliarde de euro.

Vânzările au crescut cu 6,8%, la 32,1 miliarde de euro.

Lufthansa aplică un program de restructurare pentru reducerea costurilor și refacerea competitivității. Operatorul aerian german a pierdut din cota de piață în favoarea companiilor low-cost, precum Ryanair Holdings și easyJet PLC.

În cazul curselor pe termen lung, Lufthansa a avut de pierdut din cauza unor operatori din Orientul Mijlociu ca Emirates Airline și Qatar Airways, pe rutele către Asia.

Eforturile de reducere a costurilor, inclusiv prin transferarea unor curse diviziei low-cost Eurowings, au fost contestate de sindicate, care au declanșat greve.

Acțiunile greviste au provocat în trimestrul patru costuri de 100 de milioane de euro. Chiar și așa, Eurowings a obținut anul trecut un ușor profit operațional.

Pentru 2016, compania anticipează costuri legate de carburanți în valoare de 4,8 miliarde de euro, cu 1 miliard de euro sub nivelul din 2015. Ar fi pentru al doilea an consecutiv când Lufthansa ar înregistra o scădere de 1 miliard de euro a costurilor pentru carburanți, chiar dacă traficul va fi mai mare.


Sursa foto: Anton Watman / Shutterstock