Romanii considera destinatiile de vacanta interne ca fiind sigure si isi propun ca in 2016 sa se bucure mai mult de vacante in regiuni precum Transilvania, Bucovina sau Delta Dunarii, arata un studiu HotelGuru.ro. Acestia au declarat ca vor continua sa calatoreasca in afara tarii, insa cu mai multa precautie si atentie asupra securitatii lor.

Desi majoritatea celor 2.300 de respondenti a declarat ca nu si-a schimbat destinatia de vacanta in urma atentatelor teroriste, aproape 60% dintre cei care au raspuns chestionarului HotelGuru.ro au declarat ca de acum vor tine cont si de securitatea destinatiei de vacanta. Totodata, 9 din 10 romani considera ca Romania este o tara sigura pentru a-si petrece vacanta. In topul increderii au mai fost enumerate destinatii precum Spania, Italia si Grecia, urmate de tari ca Elvetia, Portugalia si Austria.

60% dintre respondenti au declarat ca isi vor petrece vacanta in Romania

Cele mai populare destinatii de vacanta ale anului 2016 sunt satele din Bucovina si Transilvania, unde 32% dintre respondenti au declarat ca isi vor petrece vacanta, litoralul Marii Negre, pentru care vor opta 29%, Delta Dunarii, preferata de 22% dintre respondenti, precum si Valea Prahovei, spre care si-au indreptat atentia 10% dintre cei chestionati.

Buget de vacanta: 150 lei/zi in Romania si 500 lei/zi in strainatate

Din studiul realizat de HotelGuru.ro reiese faptul ca romanii cheltuie, in medie, 150 lei/zi intr-o zi de concediu intr-o destinatie interna, in timp ce bugetul minim de vacanta in strainatate este de 3 ori mai mare si ajunge, in medie, la 150 de euro/zi de persoana. Cei mai multi dintre respondenti au declarat ca vor calatori in cuplu, in familie sau cu prietenii. Doar 5% dintre persoanele care au raspuns chestionarului au declarat ca vor calatori singuri.

Studiul a fost realizat in perioada 29 februarie - 14 martie 2016, pe un esantion de 2.300 de persoane care au raspuns online printr-un formular pe HotelGuru.ro.

HotelGuru.ro este un portal de rezervari online care are listate 1.800 de unitati de cazare din Romania, din totalul celor 145.000 de unitati de cazare din intreaga Europa, afisate pe site.

Sursa foto: gpointstudio / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri