Atunci cand calatorim pe meleaguri straine si luam contact cu noi culturi, suntem predispusi la greseli. Anumite lucruri care ni se par normale nu sunt, de multe ori, vazute cu ochi buni in locurile in care suntem „musafiri”.

Fiecare loc are propriile reguli culturale cu care ar fi bine sa ne punem in tema inainte de a-l vizita. Altfel, riscam sa jignim localnicii ori sa dam dovada de lipsa de politete. Acest subiect s-a transformat intr-o o adevarata tema de dezbatere pentru utilizatorii Reddit, care au prezentat fiecare, din perspectiva localnicului sau a calatorului „patit”, cele mai comune moduri in care putem jigni oamenii locului din tarile in care suntem turisti, conform Adevarul

In Romania nu trebuie sa oferi niciodata flori in numar par

Utilizatorul Reddit moderatelyremarkable a adus in vedera celorlalti membri o traditie romaneasca. Pentru romani este o dovada de nepolitete daca unei persoane vii ii sunt oferite un numar par de flori. Florile in numar par sunt, din punctul de vedere al romanilor, destinate persoanelor decedate.

In Suedia, spatiul personal este sfant

Potrivit utilizatorului GryphonGuitar, suedezii tin foarte mult la spatiul lor personal. De cele mai multe ori, cand acestia interactioneaza cu strainii, au experiente neplacute. „Daca vorbim, esti probabil mult prea aproape de mine. Asta ma face sa imi ridic «scutul» de protectie”, a scris acesta.

Citeste articolul integral pe Adevarul

Sursa foto: ratikova / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »



Citeste si
Romania a indeplinit un singur obiectiv din Strategia Competitivitatii